De Savage x Fenty vol.2 show is een viering van inclusiviteit

De Savage x Fenty vol.2 show is een viering van inclusiviteit

Vanaf 2 oktober was de tweede editie van de Savage x Fenty show te streamen via Amazon Prime. Savage x Fenty is het lingerie merk dat Rihanna heeft opgericht in 2018. De zangeres die in 2005 wereldwijd doorbrak heeft zich de laatste jaren op mode gestort. De eerste Savage x Fenty show was vorig jaar wederom via Amazon Prime te streamen.

De wijlen lingerie shows van Victorias Secret waren vermakelijk, de eerste show van Savage x Fenty was entertainend, deze show is een belevenis. De show wisselt af tussen beelden achter de schermen, dansers die het ondergoed showen, modellen die iets stijver het ondergoed showen en optredens van grote artiesten zoals: Rosalia, Travis Scott, Miguel en Ella Mai. Ook is er een stevig aantal cameo’s weggelegd voor mensen uit alle hoeken van de entertainmentindustrie zoals actrice Demi Moore, zanger Big Sean, realityshow grondlegger Paris Hilton, dochter van Will Smith en Jayda Pinket Smith: Willow Smith, RuPaul’s Drag Race winnaar Jaida Hall en zangeres Normani. Allemaal gehuld in het ondergoed waar de show om draait. De catwalk is ver te zoeken, maar dat neemt niets af van het feit dat je naar een modeshow kijkt, al waan je jezelf soms kijkend naar een extra lange videoclip of bij een concert of in de club. Geen heen en weer geloop maar strakke choreografie die wordt uitgevoerd door mensen van alle soorten, maten, kleuren en genders.

Ondanks dat Victorias Secret eerder ook al enkele “plussize” modellen in het portfolio had, hebben zo nooit “mogen” meelopen in de show. In 2018 zei het chef-marketing van Victorias Secret, Ed Razek, in een interview met Vogue dat ze nooit een transgender of plussize model mee zouden laten lopen in de shows. In 2018 was de laatste Victorias Secret show. In 2019 kwam Rihanna met haar eerste Savage x Fenty show waar zowel plussize als transgender modellen in mee liepen. Dit jaar doet ze daar nog een schepje bovenop door nog meer verschillende mensen op verschillende manieren te integreren in haar show. Zo is er dit jaar ook een manlijke lijn bijgekomen met onder andere boxershorts. Het is een verademing om het ondergoed niet alleen op broodmagere jonge vrouwen te zien die heen en weer over een strook waardoor je de show kan kijken met een zak chips of een bak ijs op de bank kan kijken zonder je schuldig te voelen. Doordat alle creaties de verschillende mensen wordt geshowd kan iedereen die kijkt zich een voorstelling maken van hoe het zou staan op zijn of haar lichaam. Rihanna zegt dat inclusiviteit een tweede natuur is voor haar, dat blijkt ook uit het gevoel wat de show geeft. Savage x Fenty doet je geloven dat het nooit anders is geweest, alsof het de normaalste zaak van de wereld is dat een modeshow een weerspiegeling is van de samenleving.

De show bouwt langzaam op maar is nooit saai. Als er zwarte ondergoed geshowd wordt is het decor simpel en zwart met minamaal licht, als er ondergoed in felle kleuren geshowd wordt is het decor complexer, fel en zijn de lichten flitsend, verrassend genoeg is het niet storend en lijd het niet af van de lingerie. Door de manier van belichten blijft toch de focus op het ondergoed. Ergens midden in de show opent er midden in het felle decor een grote roze bloem, uit de bloem komt dan eindelijk de gastvrouw zelf op in een donkergrijs met blauw ensemble, op haar armen drapeert een boa van orchideeën in verschillende tinten paars. De stiekeme hoop op een muzikaal optreden kan ik niet bedwingen aangezien de, in eerste instantie zangeres, al ruim vier jaar geen nieuwe muziek te horen heeft gebracht of heeft opgetreden, maar helaas is dat niet het geval. Het lied dat te horen is als ze opkomt blijkt een teaser te zijn van een lied van de zangeres die niet is uitgebracht, dit tot mijn grote genoegen.

Als de show voorbij is blijft er een onverzadigd gevoel achter. Het zou me niet verbazen als Rihanna en haar team volgend jaar zichzelf weer zouden overtreffen. “Hoe?” Is de hamvraag.
De show krijgt vier van de vijf sterren.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *