American murder: The family next door, het gruwelijke verhaal over een dood gewoon gezin

American murder: The family next door, het gruwelijke verhaal over een dood gewoon gezin

Netflix is zich weer een documentaire rijker. Op 30 september publiceerde zij de nieuwe Netflix Original documentaire ‘American murder: the family next door’. De documentaire gaat over het koppel Shanann en Chris Watts. Zij lijken het perfecte koppel maar niets is wat het lijkt. Het verhaal wordt voornamelijk verteld met politie beelden wat het verhaal erg aangrijpend maakt.

Het liefdeskoppel lijkt alles voor elkaar te hebben: en gelukkige relatie, een mooi huis en twee lieve kinderen. Toch zijn er een aantal mensen die Chris niet zo goed kunnen pijlen. Op een dag gaat Shanann niet naar werk toe. De buurvrouw vind dit apart en belt Shanann maar krijgt geen antwoord. Ze klopt vervolgens aan bij Chris, hij beweert niet te weten waar Shanann is. Alle familie en kennissen worden gebeld, Shanann lijkt onvindbaar. De politie wordt gebeld en start een onderzoek. In de documentaire wordt gebruik gemaakt van ‘bodycam beelden’. In deze beelden zie je Chris nadat hij heeft gehoord dat zijn vrouw vermist is, hij lijkt verontrustend kalm.

De bodycam beelden trekken je direct mee in het verhaal. Je ziet het onderzoek vanuit het perspectief van de politie agent. Dit zorgt er voor dat jezelf ook direct gaat nadenken wat er gebeurt zou kunnen zijn. De beelden zijn niet erg spectaculair, waardoor ik mijn aandacht af en toe verloor. Toch zijn deze beelden heel interessant, want er is veel informatie uit te halen.

Vervolgens neemt de documentaire je mee naar het verhoor van Chris Watss. De politie lijkt hem in een hoekje te duwen en ziet hem als verdachte. De cruciale momenten van het verhoor worden getoond. Je denkt mee met de politie, ‘is het verhaal geloofwaardig wat hij verteld?’. Vanaf dit moment wordt er veel duidelijk voor de kijker. Chris wordt aangesloten op een leugen detector. De spanning stijgt, de waarheid zal nu zwart op wit staan.

Chris lijkt zo’n normale man. Bij het begin van de documentaire creëerde ik een soort van medelijden met hem. Deze man raakt binnen een dag zijn vrouw en kinderen kwijt en wordt vervolgens ook nog als verdachte gezien. Het lijkt zo oneerlijk. Op dit moment ontstond er bij mij wat frustratie. Het lijkt wel of de documentaire je wil verwarren zodat je schrikt van de waarheid.

Na een uur komt de waarheid boven tafel en wordt het echte verhaal verteld. Dit wordt verteld aan de hand van sfeer beelden. In deze beelden wordt de plaats van het misdrijf gefilmd. Door het zien van deze plek begon ik het misdrijf voor mij te zien. Ik voelde de angst en het verdriet van de slachtoffers. De documentaire weet goed tot je verbeelding te spreken.

De documentaire is bedoelt voor kijkers met een goede concentratie. Er zit weinig actie in het verhaal. Alles wordt langzaam en uitgebreid verteld. Ook blijft het tot de laatste vijf minuten vaag wat er nou daadwerkelijk gebeurt is. In de documentaire ligt de focus op het onderzoek en niet zo zeer op de uitslag of de rechtszaak. Er wordt vrij kort verteld wat er nou daadwerkelijk gebeurt is.

Na het kijken van de documentaire bleven er bij mij een paar vragen achter. De documentaire werd afgesloten met de rechtszaak. Ik raakte benieuwd naar hoe het met de nabestaanden gaat en zou daar graag meer over willen weten.

American murder: the family next door is een aangrijpende documentaire maar wel voor kijkers met een lange spanningsboog. Door de bodycam beelden wordt je mee getrokken in het verhaal en kijk je al researcher naar het verhaal. Het is een heftig verhaal dat binnen komt. De documentaire is zeker een aanrader voor liefhebbers van misdaad documentaires die zich graag verdiepen in een verhaal en daar de tijd voor willen nemen. Ben je ben benieuwd naar de waarheid achter Chris Wats en zijn vermiste vrouw en kinderen, kijk American murder dan op Netflix en laat je choqueren door dit gruwelijke verhaal.

Beoordeling

7,5/10

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *