Corona in de entertainment en performance

Corona in de entertainment en performance

Anne Fleur du Pré (rechts) als Sterre in Vietnam

Interview met Anne Fleur du Pré

Anne Fleur du Pré is een jonge actrice en model die al sinds haar jeugd shoots doet en in series en films speelt. De corona uitbraak heeft al sinds maart een grote invloed gehad op haar werkveld.

Wie ben je en wat doe je?

Ik ben Anne Fleur du Pré, 18 jaar en ik woon in Gouda. Sinds ik klein ben speel ik in films, series, commercials en muziektheater stukken. Daarnaast doe ik nog modellenwerk. Je zou me kunnen kennen van Sinterklaas en de pepernoten chaos, verborgen verhalen, brugklas, Vietnam en reclames zoals van de Albert Heijn en Greetz.

Hoe heeft de COVID-19 uitbraak invloed gehad op jouw werk?

Door corona is er over het algemeen veel minder werk omdat alles plat is komen te liggen. Dat vindt iedereen in het werkveld heel jammer natuurlijk, en ik weet dat vriendinnen van mij ,die hetzelfde doen als ik, dit ook vinden. Er werden amper nieuwe projecten opgestart en als dat gedaan werd, waren de meeste mensen die gecast waren samen met de andere castleden één huishouden. Nu is dat al wat soepeler, maar alles gaat nu wel online. Ook is er nu veel meer concurrentie omdat bijna niemand veel werk heeft kunnen krijgen de afgelopen tijd. Hierdoor reageert iedereen sneller op een opdracht of project dan voor COVID-19.

Hoe zijn de audities soepeler geworden? Heeft de tweede golf geen negatief effect op de versoepelingen?

Van de tweede golf is voor mijn idee nog weinig te merken in het werkveld. Sinds een week of twee is het juist weer op gang aan het komen. Het is soepeler geworden omdat de acteur voor een casting of opnamedag of doorpas et cetera een corona sneltest kan doen. Dit komt dus omdat er nu meer testmogelijkheden zijn.

Wat is het verschil tussen fysieke en online castings?

Ik vind castings doen altijd wel gezellig. Dat is natuurlijk helemaal weg als je een filmpje moet opsturen. Ook is het voor mij een stuk minder persoonlijk en ik mis het om feedback te krijgen als ik aan het spelen ben.

Loop je door de nadelen van online castings voor je gevoel projecten en rollen mis?

Omdat ik geen feedback krijg vind ik dat lastiger om in te schatten nu. Stiekem is het ook een beetje oneerlijk omdat je niet meer laat zien hoe goed je iets in één keer kan doen. Sommige mensen doen een filmpje honderd keer over en kunnen het editen tot dat het perfect is. Ik vind het altijd fijner iets maar een paar keer te doen op een fysieke casting en echt te werken met de regisseur.

Waar houd jij je mee bezig als je minder werk hebt?

Ik zit op de Theaterschool Rotterdam en ben me daar verder aan het ontwikkelen op het gebied van spelen etc. Ik hoop daar ook mijn diploma te halen volgend jaar. Daarnaast ben ik druk bezig met mijn sieradenbedrijfje die ik samen met mijn beste vriendin ben begonnen. Deze twee dingen nemen samen best veel tijd in beslag. Doordat ik op de theaterschool zit heb ik geen tijd om grote meerdaagse projecten te doen, wat ik wel mis, maar ik vind de theaterschool ook super om te doen.

Anne Fleur met sieraden van haar sieradenbedrijfje 'Fleurtjes sieraden'

Anne Fleur met sieraden van haar sieradenbedrijfje ‘Fleurtjes sieraden’

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *