Drukke straten met maar weinig sfeer

Drukke straten met maar weinig sfeer

Het aantal mensen dat besmet is met het coronavirus is weer aan het stijgen. De Jonge heeft er daarom voor gekozen om vanaf 13 oktober de Horeca opnieuw op slot te doen. Amateursporters mochten vanaf achttien jaar niet meer in teamverband sporten. Ook komt er een verbod op alcohol na 20:00 uur. Er is echter geen mondkapjesplicht ingesteld. Wel wordt het dringende advies tot het dragen van mondkapjes in openbare ruimtes gegeven.  

Deze maatregelen gelden nu ruim twee weken. In bijna elke winkel is het verplicht om een mondkapje te dragen en kun je tijdens het shoppen niet even snel ergens gaan lunchen. De mensen op straat lijken het allemaal niet zo erg te vinden. In Utrecht zijn de straten vol met mensen. Buiten de winkels in de buitenlucht, hebben maar weinig mensen een mondkapje op. Dit is natuurlijk niet verplicht, maar langs de Utrechtse grachten is het soms moeilijk om de anderhalvemeterregel te kunnen naleven. Door het sluiten van de restaurants en cafés is de sfeer in bijvoorbeeld de Drieharingstraat totaal verdwenen. 

‘Het aantal besmettingen blijft maar stijgen en als dat op deze manier teruggedrongen kan worden, dan lijkt mij dit de gepaste manier. Normaal ga ik altijd een hapje eten in de stad tijdens het shoppen. Dit is helaas niet meer mogelijk en dat maakt het shoppen minder leuk’, vertelt voorbijganger Josefine Liem 

Mensen vinden het dragen van mondkapjes niet zo erg. ‘Het is alleen wel erg warm als je door de winkel loopt met een mondkapje’, laat Dominique van Winssen weten. Hoewel er wordt aangedrongen op zo veel mogelijk thuis te blijven, gaan veel mensen de straat op. Even de stad in is dan ook één van de weinige uitjes die nog mogelijk zijn. Hierdoor blijft het druk in de stad. De sfeer is er alleen wel een beetje uit.  

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *