Een nieuwe publiekshal voor gemeente Stichtse Vecht 

Een nieuwe publiekshal voor gemeente Stichtse Vecht 

De publiekshal van het gemeentehuis Stichtse Vecht heeft een nieuwe look! Na vijf jaar was het volgens Maria, gastvrouw in het gemeentehuis, een aangename verandering. ‘Ik vind vooral de nieuwe muur van mos erg mooi! Het brengt het gevoel van de natuur naar binnen’, vertelt ze. Door het coronavirus was de hal van de gemeente stiller dan ooit. Dé ideale situatie om het decor eens goed onder handen te nemen.

Bij één stap in het gemeentehuis bots je meteen tegen een handgel dispenser aan. Een sticker met de boodschap: “verplicht om je handen te desinfecteren”, staat er met rode letter opgeplakt. De dispenser is makkelijk te bedienen met je voet door op een hendel te trappen. Het is hierbij van belang dat je er niet te hard op trapt. Mocht je dit wel doen, spuit de handgel er hard uit. Misschien wel op je jas. Zodra je handen gedesinfecteerd zijn en ruiken naar een muf bitter, synthetisch goedje, mag je naar binnen.

Bij aankomst in de hal galmen de hakken van een voorbij wandelende ambtenaar door de ruimte. De stilte wordt verbroken door een schelle stem. ‘Dag meneer, waar kan ik u mee helpen?’, zegt gastvrouw Maria met een strenge blik. Zij is het eerste gezicht dat je ziet als je het gemeentehuis betreedt. Ze zit in een afgeschermd vierkant hokje, samen met een stapel mondkapjes en een grote fles handgel. Maria schuift haar bril naar het puntje van haar neus en tikt iets aan op een grote iPad die voor haar ligt. Er klinkt een diepe zucht door de ruimte. ‘Als je een afspraak hebt moet je je aanmelden bij de aanmeldzuil’, wordt er kortdaad gezegd. De afspraakzuil is een groot touchscreenscherm dat zich pal naast het hokje van Maria bevindt. Op het scherm kun je nog enkele vette vingerafdrukken van een voorganger zien. Zodra je bent aangemeld pruttelt er haperend een bonnetje uit. Hierop staat een nummer, zodra dat nummer op een ander scherm in de wachtruimte verschijnt, ben je aan de beurt.

Zodra je naar de wachtruimte loopt word je gegroet door een paar gifgroene stoelen waarin je mag plaatsnemen. In het midden van de wachtkamer staat een grote tafel waar enkele planten op staan in grote urinegele potten. Degene die de kleuren voor het nieuwe interieur gekozen heeft zou geïnspireerd kunnen zijn door het nieuwe McDonalds logo. In de wachtkamer heerst een geur van zure automaatkoffie.

Opvallend is een muur in de wachtruimte die compleet bedekt is met mos. De muur ziet er lekker zacht uit. Helaas is dit een ervaring die we niet mee mogen maken. Er staat een klein bordje op de muur waarop staat: “verboden om aan te raken”. Maria over de mos muur en het nieuwe interieur van de publiekshal: ‘Mooi, al die verschillende kleuren groen. Ik vind dat het wel iets natuurlijks heeft. Het brengt de natuur naar binnen. Ik vind het nieuwe interieur wel leuk. Met het oude interieur was ook niks mis. Eigenlijk hebben ze het alleen anders ingericht en het oude meubilair vervangen door groengele meubels. Ik moest het meest wennen aan de muur vol met mos.’

Mila Binda, bezoeker van het gemeentehuis over het interieur: ‘Ik ben hier al jaren niet geweest. Had geen idee hoe het eerst was, maar ik vind dit wel leuk hoor. Wel netjes. Voelt goed.’

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *