Grote brand bij Shoarmazaak Roos

Grote brand bij Shoarmazaak Roos

Maandag 16 November werd Maarssen verrast door een grote brand in het historische centrum van het dorp. De brand vond plaats in shoarmazaak Roos, gelegen in de Kaatsbaan. De grote rookwolken bedekte de gehele straat.  

De bewoner van het pand stond nietsvermoedend onder de douche toen de brand om 11:30 uitbrak. De brand was op de begane grond achter in het pand begonnen. Het vuur verspreidde zich al naar de tweede verdieping, toen de eigenaar de brand opmerkte. Het raam aan de achterzijde van het pand op de tweede verdieping was nog de enige uitweg voor hem. ‘Hij kwam er gelukkig met wat kleine verwondingen vanaf,’ laat overbuurman Barry van Well weten.

‘De brandweer is met vier wagens en één hoogwerker uitgerukt naar het pand. De vele brandweerauto’s in de Kaatsbaan zijn te verklaren door de locatie van de brand.  Shoarmazaak Roos ligt namelijk in het historische centrum van Maarssen. De panden zijn dan ook erg oud, waardoor de brand zich mogelijk snel kon verspreiden naar omliggende panden. Door de dichte bebouwing was het niet mogelijk via de zijkant te blussen en zijn de brandweermannen via een hoogwerker naar de achterkant van het pand gegaan om de brand te bestrijden,’ aldus persvoorlichter van veiligheidsregio Utrecht, Sjaak Haasnoot.

De brandweer heeft de buren direct geëvacueerd. ‘Mijn vrouw heeft de sleutel van de overbuurvrouw aan de brandweer gegeven, om de twee katten die in het buurhuis aanwezig waren veilig te stellen,’ vertelt Barry van Well. Door de enorme rookontwikkeling heeft kledingwinkel Big Bisou haar deuren tijdelijk moeten sluiten. ‘Onze winkel heeft zware rookschade opgelopen door de brand bij onze buurman. Onze mooie collectie is daardoor onverkoopbaar en het pand moet geheel gereinigd worden. Wij zijn helaas de aankomende weken gesloten,’ laat het Team van Big Bisou weten via een briefje op de voordeur.

‘Ik was op het moment dat de brand uitbrak onderweg naar mijn winkel Wellsport, die tegenover Roos ligt. Ik schrok me rot toen ik ervan hoorde. Ik heb gelijk mijn vriendin gebeld om te vragen hoe het ervoor stond en wat de windrichting was. Gelukkig vertelde ze mij dat de wind de andere kant op stond, wat normaal gesproken meestal niet het geval is en er geen rook onze winkel binnen kwam. Als dit wel het geval was geweest, had ik mijn winkel ook een tijdje kunnen sluiten. Ik loop al veel van mijn omzet mis, doordat er niet meer in teamverband gesport mag worden. Ik kon, na dit telefoontje met mijn vriendin, gelukkig weer rustig ademhalen,’ volgens Barry van Well, eigenaar van sportwinkel Wellsport.

Politie Maarssen heeft onderzoek gedaan naar de oorzaak van de brand en hieruit bleek dat de brand niet was aangestoken, er was geen opzet in het spel. Het is waarschijnlijk kortsluiting geweest.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *