Pathé Leidsche Rijn kan weer open

Pathé Leidsche Rijn kan weer open

Na twee weken gesloten te zijn geweest mogen de Nederlandse bioscopen weer bezoekers ontvangen. Ook Pathé Leidsche Rijn kan haar deuren weer openen voor het publiek.  

Toen minister-president Rutte en minister de Jonge van volksgezondheid afgelopen dinsdag tijdens de persconferentie aankondigden dat vanaf woensdag 18 november de deuren van bibliotheken, bioscopen, theaters en dierentuinen weer open konden werden de eerste kaartjes alweer geboekt. Het publiek kon blijkbaar niet wachten tot de zalen en poorten weer open konden. Donderdag 18 november was het dan eindelijk zo ver en gingen de deuren van de filmzalen weer open.  

Het is al middag als de eerste huishoudens en vriendengroepjes aankomen bij de bioscoop. Wie verwacht had dat het even druk zou zijn als bij een willekeurige premiére heeft het mis. Iedereen probeert op tijd te zijn om in zijn of haar tijdslot naar binnen te kunnen.  

Wie een bezoekje aan de bioscoop in Leidsche Rijn wil brengen kan met een gerust hart naar binnen lopen. Voor de heropening heeft de bioscoop maatregelen genomen om de kans op een mogelijke besmetting zo klein mogelijk te houden. Iedereen moet bij binnenkomst zijn handen desinfecteren en ook de kaartjes zijn nu even niet meer van papier. ‘Iedereen kan zijn plaats voor de film via zijn of haar telefoon reserveren. Met de QR-code die de bezoeker op zijn telefoon krijgt kan hij of zij naar binnen. Ook een maatregel die de kans op een besmetting moet voorkomen’, zegt gastheer Ahmed. Hij verwelkomt iedereen bij de ingang en vertelt naar welke zaal iedereen kan lopen. ‘Iedereen laat zijn kaartje zien en volgt de routes die zijn aangegeven. Met anderhalve meter afstand kan iedereen dan veilig naar zijn stoel. Je mag naast elkaar zitten met twee personen en natuurlijk met je hele huishouden. Opvallend genoeg hebben veel families al kaartjes geboekt. Mede ook omdat er nu weer een aantal sinterklaasfilms gaan draaien’.  

Niet iedereen komt tegelijkertijd naar zijn stoeltje gerend. Iedere bezoeker komt binnen een tijdslot de zaal binnen De ene bezoeker zit er dus misschien tien minuten langer dan de andere bezoeker. Hierdoor wordt er gezorgd dat iedereen met genoeg afstand de zaal kan betreden en dat het niet te druk wordt in de gangen. ‘Ik vind het wel prettig dat het hier niet een grote mierenhoop is. Natuurlijk zit nu niet de hele zaal vol, maar dat je toch rustig naar je plek toe kunt gaan vind ik wel een prettig gevoel’, zegt Lotte Heemstede die net uit de film Honest Thief komt. ‘Deze film wilde ik als eerste zien als de bioscopen weer open waren. Met een dagje vrij van mijn studie kun je nu weer naar de bioscoop. Fijn dat je eindelijk weer kunt gaan’. 

Je komt als bezoeker niet alleen om een film te kijken. Ook het snacken tijdens de film kan weer. Veilig en met genoeg hygiënemiddelen is het weer mogelijk om je popcorn, nacho’s of drankje gewoon aan te schaffen. ‘Als we weer het bioscoopgevoel willen bezorgen dan moeten mensen ook op een veilige manier aan hun snacks voor tijdens de film kunnen komen’, vertelt Ahmed.  

Voor de zaal 3 zit Jeroen Bink. Samen met zijn oppaskinderen is hij aan het wachten tot De grote Sinterklaasfilm begint. ‘Die twee hebben eigenlijk niets door. De laatste keer dat we naar de bioscoop gingen was alweer een maand geleden en dat doen we al een halfjaar zo. Zij merken het niet, maar ik vind het wel fijn dat we weer kunnen gaan. De kinderen zijn zo anderhalf uur stil, wat echt zeldzaam is met een tweeling van zeven, en ik kan dan ook weer een keer wat popcorn eten. Naar de film gaan heeft toch altijd wel iets speciaals’.     

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *