Honderden ‘Utrechtse’ emmers duiken op in de binnenstad

Honderden ‘Utrechtse’ emmers duiken op in de binnenstad

Dinsdag 8 september werd Utrecht wakker met een mysterieuze verrassing. Op allerlei verschillende plekken in de binnenstad waren emmers te vinden in de kleuren van de stad. Het is een cadeau van de geheimzinnige Maarten.

De emmers lagen verspreid door heel de stad, van het Lepelenburg tot aan de Oudegracht. Op de emmers staat een boodschap van een mysterieuze Maarten, in de boodschap staat onder andere dat het een speciale emmer is, gemaakt van hergebruikt plastic. Verder staat er dat de emmer speciaal ontworpen is voor de Utrechter. De andere kant van de emmer is gevuld met een QR-code, deze leidt naar een website waar er wordt afgeteld naar zaterdag 12 september 13:00.

De klok lijkt te verwijzen naar de heropening van de singel. De werkzaamheden aan de singel zijn al bezig sinds 2007, maar zaterdag mag de gracht weer open. De emmers lijken dan ook sterk op het werk van de gemeente, als een promotiestunt voor de opening. Over de telefoon wilde de gemeente helaas (nog) niks kwijt over de emmers. De emmers zouden symbool staan voor het dragen van water naar de nieuwe singel met alle Utrechters.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *