Verveelde bewoners uit Overvecht zorgen voor onrust

Verveelde bewoners uit Overvecht zorgen voor onrust

In de maand augustus beleefden de inwoners van Overvecht een onrustige nacht. Rond de klok van 20.00 uur ontstonden er rond de Dirk van den Broek op de Zambesidreef relletjes. Yannic Wobben, inwoner van Overvecht, beleefde de ongeregeldheden van dichtbij.

Op vrijdag 14 augustus zaten Yannic en zijn huisgenoot nietsvermoedend op de bank totdat ze een knal hoorden. Yannic vertelt dat de knal hem niet gelijk deed schrikken omdat hij dit wel gewend was in Overvecht. Toch besloot hij met zijn vriend te gaan kijken waar het geluid vandaan kwam. Op de voor Yannic bekende hangplek in Overvecht zag hij tot zijn verbazing talloze ME busjes. Op het plein zaten dertig tot veertig mensen in een grote groep te hangen, en al snel begon de politie op de groep in te rennen om iedereen uit elkaar te houden. Er begonnen mensen weg te rennen en er zijn enkele arrestaties verricht. Yannic laat weten dat het optreden van de politie tot ongeveer 23.00 uur heeft geduurd, en dat ME busjes tot laat met megafoons iedereen waarschuwde die nog op straat wilde komen.

Volgens Yannic heeft het puur te maken met de coronaregels die eisen dat mensen binnen blijven en zorgen dat de mensen zich gaan vervelen. Yannic denkt niet dat het nog eens gaat gebeuren door het snel optreden van de politie. De dagen na de rellen zijn rustig verlopen.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *