Jongeren in rondrijdende caravan laten op creatieve wijze zien wat er speelt in de buurt

Jongeren in rondrijdende caravan laten op creatieve wijze zien wat er speelt in de buurt

Barbara del Court könig, oprichter van AllOne, heeft op 16 september een voorstel ingediend bij het Cultuur Platform Overvecht (CPO) voor het Caravan Crew project. Het project begint in Overvecht en breidt uit tot omgeving. 

Del Court König, is een van de medeoprichters van het Cultuurplatform Overvecht (CPO).  De Caravan Crew, wil ze als cultuurproject in deze wijk gaan starten. AllOne zet creatieve projecten op die op speelse en betekenisvolle wijze mensen bewuster maken van wat er speelt in de maatschappij. Dit wordt vaak vanuit een opdracht gedaan, waarbij een creatieve samenwerking ontstaat. CPO kan daar een mooie rol in spelen. 

Het Caravan Crew project is in het kort een groepje jongeren die middels kunst, onderzoeken wat er speelt bij zichzelf en andere jongeren, vertelt del Court König. Dit doen ze vanuit hun eigen caravan. De crew zal divers zijn qua samenstelling om zo het inclusieve gedachtegoed van Utrecht te weerspiegelen. Er zullen ook regelmatig (internationale) uitwisselingen zijn met jongeren om zo elkaar te inspireren en samen kunstprojecten op te zetten. De Caravan Crew zelf is een groep jongeren tussen 16 en 28 jaar en zet kunstzinnige sessies op voor jongeren tussen 10 en 16. 

Dit onderzoek werken ze uit tot kunst sessies voor jongeren en de buurt waarbij cultuurparticipatie een grote rol speelt. Wat uit de kunstsessies komt, wordt opgenomen in een reizende tentoonstelling om zo de rest van de wijk kennis te laten maken met hoe jongeren over levensthema’s denken. Ook zal de crew haar bevindingen in de vorm van een creatieve sessie delen met de (lokale) politiek. 

Het Caravan Crew project zit nog in pilotfase en dient binnenkort een aanvraag in om het project uit te rollen. In Overvecht, en daarna andere wijken, steden en landen.  De pilotfase heeft al enig financiële steun gehad. 

Ideeën achter Caravan Crew concept

Ideeën achter Caravan Crew concept

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *