Excentriek alternatief voor Sint Maarten Parade

Excentriek alternatief voor Sint Maarten Parade
De jaarlijkse Sint Maarten Parade zal dit jaar niet in de Utrechtse binnenstad plaatsvinden, maar in Leidsche Rijn Centrum. Op het Berlijnplein kan men twee avonden lang genieten van licht, muziek en performance acts.

Op 6 en 7 november kunnen bezoekers, in plaats van de parade langs te zien gaan, zelf langs de beelden lopen. De route duurt ongeveer een uur en tijdens de wandeling staat het thema armoede centraal. Volksverhalen en sprookjes uit allerlei culturen zullen de revue passeren.

Moniek Janssen, woordvoerder van de parade, licht de keuze voor Leidsche Rijn Centrum toe: ‘Ieder jaar komen er zo’n tienduizend mensen op de parade af. In de binnenstad kunnen we niet een route creëren zoals we het zouden willen. In Leidsche Rijn hebben we wel de ruimte daarvoor. Mensen moeten een tijdslot reserveren, zo kunnen we de toestroom goed reguleren.’

Op de vrijdag en zaterdag kunnen de mensen terecht vanaf 18.00 tot 21.00 uur. Mensen kunnen de kaartverkoop in de gaten houden via de website van de Sint Maarten Parade.

Over de auteur

Maarten Schuijl

Opgegroeid op Texel. Nu al zo'n vijf jaar wonend in Utrecht. Voetballiefhebber pur sang. Verleden bij Noordhollands Dagblad en tegenwoordig schrijvend voor FC Volendam en UtrechtsVizier.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *