Utrechters trots op de herstelde singel

Utrechters trots op de herstelde singel

Na jaren van herstelwerkzaamheden is het dan eindelijk zo ver. Sinds zaterdag 12 september is de Utrechtse singel weer rond en maken de bewoners van de stad er volop gebruik van. 

Tijdens de openingsceremonie, die online te zien was, werd het laatste water met een enorme emmer, bedrukt met de Utrechtse vlag, ceremonieel de singel ingegooid om hem na 50 jaar weer rond te maken. Sindsdien ligt de singel elke dag vol met bootjes met mensen die genieten van het lekkere weer en als één van de eersten sinds lange tijd de hele singel willen rondvaren. ‘Ik vind het super mooi geworden. Het maakt me trots om aan de buitenwereld te laten zien hoe mooi Utrecht is’, aldus Wickie Janssen, een Utrechtse student aan de HKU. 

Ondanks veel protest van de inwoners van Utrecht keurde het Rijk in 1968 het plan van stedenbouwkundige J.A. Kuiper goed om een deel van de singel te dempen. Er werd een stadsautoweg aangelegd die de bereikbaarheid van de binnenstad voor auto’s zou moeten verbeteren. Van 2001 tot afgelopen zaterdag is de singel tot vreugde van de inwoners van Utrecht weer hersteld. 

Het herstel van de singel heeft in totaal uiteindelijk 65 miljoen euro gekost. 

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *