Veilig shoppen in winkelcentrum Bisonspoor

Veilig shoppen in winkelcentrum Bisonspoor

We leven alweer enige tijd in een land waar het coronavirus een begrip is. Op de dag van vandaag kan je nog steeds niet over straat zonder er mee geconfronteerd te worden. Er zijn vele maatregelen waar men zich aan moet houden en zulke maatregelen zijn zeker terug te vinden in winkelcentra. Winkelcentrum Bisonspoor in Maarssenbroek heeft ook zulke maatregelen toegepast om bezoekers veilig te kunnen laten shoppen. Maar wat is er precies gedaan? En hoe gaan bezoekers daarmee om? 

Bij de hoofdingang, tegenover de nieuwe vijf verdiepingen tellende parkeergarage, kan je meteen al aanpassingen zien. Normaal gesproken is bij binnenkomst de ingang van de Albert Heijn meteen rechts maar voor het betreden van de supermarkt is nu een speciale ingang gemaakt. Als u de supermarkt in wilt wordt u via een hek door een zijdeur geleid die naast de hoofddeuren zit. Mocht de winkel teveel klanten tellen, dan ontstaat hier de rij. Ook wordt deze nieuwe ingang gebruikt om het aantal betredende klanten gelijkmatig te geleiden. Zo krijgen klanten bijvoorbeeld genoeg tijd en mogelijkheid om mandjes en karretjes te desinfecteren mocht dat gewenst zijn. “Ik weet dat niet iedereen het meer doet maar voor mijn eigen veiligheid neem ik het zekere voor het onzekere” vertelt Wil Eijkhout, bezoeker van de Albert Heijn. 

De hoofdtoegang was voorheen een draaideur maar om te voorkomen dat er veel mensen in een benauwde afgesloten ruimte staan is dit veranderd. Deze deur staat nu constant open. Na binnenkomst zie je duidelijk dat er looprichtingen zijn gemaakt. Niet alleen is dit zichtbaar met pijlen op de vloer, ook zijn er wit-rode barricades geplaatst om de richtingen te scheiden. Zo blijf je duidelijk in je eigen pad. “Het is duidelijk. Het ziet er raar uit maar het is duidelijk” vertelt voorbijgaande klant Mariëtte de Widt. Wat wel opvalt is dat de barricades niet door het hele complex geplaatst zijn. Alleen in de gang vanuit de hoofdingang tot het middenplein bij de kaasboer. Dit is dan ook wel de drukste gang. Het plein is nog vrij leeg. Er is recent een grote verbouwing geweest om het winkelcentrum te vernieuwen. Deze grote ruimte komt nu natuurlijk goed van pas, afstand is nu veel beter te bewaren. De verbouwing is nog niet volledig af. Op de eerste verdieping zie je nog plekken die onder constructie zijn. Hier kunnen bezoekers nog niet komen.  

Naast aanpassingen in de gangen zijn er ook maatregelen genomen in de winkels. Dit verschilt per winkel. Er zijn winkels zoals de Wibra, Xenos en de Hema die werken met een beperkt aantal mandjes. Zodra deze op zijn betekent het dat het winkellimiet behaald is en dat er geen nieuwe klanten naar binnen kunnen. Deze moeten dan buiten wachten totdat er weer mandjes beschikbaar komen. “Ik begrijp het maar het is wel irritant. Volgens mij zie ik daar ook gewoon mandjes staan, alleen die worden niet snel teruggezet waardoor ik nu moet wachten.” zegt Agnes Nieland. Bij de mandjes staan ook middelen om te desinfecteren indien dat gewenst is. “Ik desinfecteer niet, ik was gewoon mijn handen als ik thuiskom. In de hele winkel heeft iedereen immers overal aangezeten, het is onbegonnen werk.” Volgens Astrid Hendriks. Er zijn ook winkels zoals Hunkemöller die werken met een beperkt aantal hangertjes. Deze methode werkt precies hetzelfde als die van de mandjes. Tot slot zijn er ook winkels zoals Gall & Gall waar bij de ingang een klantenlimiet is aangegeven. De klant moet vervolgens zelf beoordelen of er nog plek is. Dit is dan wel alleen bij winkels waarbij je goed kan zien hoeveel klanten er al aanwezig zijn in de winkel. Kortom, er zijn in winkelcentrum Bisonspoor vele maatregelen genomen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Bezoekers kunnen veilig en verantwoord shoppen. 

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *