Horecaondernemers houden hoofd boven water in Utrecht 

Horecaondernemers houden hoofd boven water in Utrecht 

OUDEGRACHT, UTRECHT | Door Corona gaan dromen van veel ondernemende Nederlanders verloren. Door een inzakkende economie, financiële instabiliteit en door een verminderde koopkracht hebben veel Nederlandse ondernemers het zwaar te verduren, terwijl in Utrecht (horeca)ondernemers tot nu toe goed door deze periode heen komen.

U leest het in de kranten, u ziet het op het nieuws. Een economische crisis hangt ons boven het hoofd, ondernemers hebben het lastig en laconieke klanten, die overigens wel achter de principes van de door onze overheid opgelegde coronamaatregelen staan, worden steeds losser in het opvolgen van voorzorgsmaatregelen, ten laste van bijvoorbeeld horecaondernemers. 

Toch blijkt de Utrechtse economie minder hard te zijn getroffen door de gevolgen van het virus, dit meldt het AD. Zo zijn er nog genoeg banen in alle sectoren. We vroegen een horecaondernemer, Feibe Zweers (eigenaar Bodytalk), hoe hij zijn café door deze onrustige periode heen leidt. De onderneming van Zweers begon merchandise te verkopen online – wat volgens de eigenaar enkel als leuke bijkomstigheid en ter klantenbinding is, zette haar personeel (met nulurencontracten) minder in en benuttigde haar ontvangen ‘coronageld’ van de overheid. Ondanks het moeten plaatsen van schermen, desinfectiepalen en alle andere gebruikelijke preventiemaatregelen, heeft zijn onderneming amper financiële schade opgelopen. 

Het enige wat zich bij alle horecagelegenheden weer moet herstellen, is het verminderde aantal klanten. Deze wegblijvende klanten kiezen voornamelijk uit angst of door het beperkte aantal stoelen in de horeca toch thuis voor een drankje. Het café van Feibe is een goed voorbeeld voor vele cafés, restaurants en winkels in Utrecht. Hoewel niet alle ondernemers deze periode zonder schram of in het ergste geval een faillissement doorkomen, hoeft u zich, in ieder geval de aankomende tijd, geen zorgen te maken over een leuke borrelplek in de zon. Utrecht staat er goed voor. 

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *