Lockdown voor ongevaccineerden in Oostenrijk

Lockdown voor ongevaccineerden in Oostenrijk

vaccinatiebewijs

In Oostenrijk geldt vanaf afgelopen maandag 15 november een lockdown voor ongevaccineerden mensen vanaf 12 jaar. Zij mogen alleen nog maar naar hun werk of studie, essentiële winkels bezoeken of om medische redenen het huis uit.

Er wonen ongeveer 9 miljoen mensen in Oostenrijk, waarvan er 2 miljoen nog niet gevaccineerd is. Door deze maatregelen hoopt de regering de ongevaccineerden te stimuleren om zich toch te laten vaccineren. Volgens Sebastian Kurz de voormalige Bondskanselier van Oostenrijk, moet je wanneer je gevaccineerd bent geen problemen meer hebben en kan je, je normale leven weer oppakken. “Dit had hij niet moeten doen, je weet namelijk niet hoe het over een paar maanden gaat”, aldus Irene Brickner, een Oostenrijkse journalist.

Als het niet snel beter gaat met de coronacijfers, is er een kans dat er weer meer maatregelen genomen moeten worden, zoals een volledige lockdown: denkt ook Irene Brickner.

Het handhaven is een ander probleem, waar ze nu tegen aan lopen. “Deze maatregel wordt heel lastig te handhaven. Mensen mogen bijvoorbeeld dus wel naar hun werk. Wat doe je dan als iemand in de trein zit en zegt: ik ga naar mijn werk? Dat is natuurlijk buitengewoon lastig te controleren”, aldus Wouter Zwart correspondent van de NOS.

De lockdown duurt nu tien dagen en daarna wordt er door de regering weer gekeken welke maatregelen ze nog zouden moeten maken, maar er is een kans dat de lockdown nog verlengd wordt.

Verslaggever Bente Meijer heeft gesproken met Irene Brickner, een Oostenrijkse journalist.

Over de auteur

Bente Meijer

Ik ben Bente Meijer en ik studeer journalistiek in Utrecht. Wij houden jullie elke week op de hoogte van het laatste nieuws.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *