Oproep FNV winkelstraat: laat Black Friday dit jaar niet doorgaan

Oproep FNV winkelstraat: laat Black Friday dit jaar niet doorgaan

Vrijdag 26 oktober vindt dit jaar Black Friday plaats, wat door velen ook wel de aftrap van het feestdagenseizoen genoemd wordt. Het van oorsprong Amerikaanse uitverkoopfestijn zorgt elk jaar voor enorme in de winkelstaten. En ook de distributiecentra draaien overuren door de vele online aankopen. Vorig jaar moesten winkels sluiten door de enorme drukte.

FNV winkelstraat heeft aan het begin van deze maand de oproep gedaan naar winkels en bedrijven om het dit jaar niet door te laten gaan. Black Friday zou zowel fysiek als online ervoor zorgen dat te veel mensen op één plek zijn. Dit is volgens hen niet verantwoord met de oplopende besmettingen. Winkels zouden dit jaar ervoor moeten voor veiligheid boven het winstoogmerk.

Vorig jaar liepen de coronabesmettingen enorm op in het najaar. Volgens viroloog Ab Obsterhaus was er geen verband tussen de shopdrukte en de oplopende cijfers maar voor velen is dit toch een reden om dit jaar thuis te blijven. “Ik vind shoppen in winkels heel leuk, maar op Black Friday vind ik het echt te druk. Ik blijf dan liever thuis, liever voorkomen dan genezen.”

Over de auteur

Amanda Algra

Hallo! Ik ben Amanda Algra en ik ben 19 jaar. Op deze website ben ik van plan u up to date te houden over het nieuws in zowel binnen- als buitenland. Ik ben erg enthousiast en zal dit met veel plezier gaan doen. Feedback is altijd welkom dus wees niet bang om te reageren!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *