Nieuwe kledinglijn na een zware periode in je leven: Colorful Life By Pep

Nieuwe kledinglijn na een zware periode in je leven: Colorful Life By Pep

Na een zwarte bladzijde uit zijn leven wilde de 15-jarige Pepijn van Rooij uit Breda niks liever dan deze bladzijde omslaan. Na het verlies van zijn opa en oma en een kankerdiagnose wilde hij weer meer kleur in zijn leven.

Begin vorig jaar zijn de opa en oma van Pepijn in twee weken tijd overleden aan corona. Vlak erna werd er bij Pepijn geconstateerd dat hij een bijzondere vorm van kanker op zijn elle boog had namelijk LCH-kanker. Dit is een moeilijke periode geweest voor Pepijn en daarom wil hij meer kleur geven aan zijn leven. Met deze missie is Pepijn zijn eigen kledinglijn gestart met de naam Colorful Life by Pep. Ook was hij al langer bezig met mode en fashion en vond hij het belangrijk hoe zijn kleding eruitzag. Hij zag mensen om zich heen beginnen met een kledinglijn en dacht dit kan ik zelf ook.

De boodschap

De boodschap van zijn kledinglijn is “meer kleur brengen in het leven”, dit wil Pepijn doen door middel van gekleurde kleding. “Iedereen heeft wel eens een donkere tijd beleeft, en kan dat beetje extra kleur gebruiken” zegt Pepijn. “Ik heb geleerd dat we lang niet alles in de hand hebben, maar wél hoe we in het leven staan. Kleurrijk, daar houd ik van.” Dit kan hij kwijt in het maken van de kleding, en met die kleding wil hij dan ook mensen blij maken.

Ontwerpen

Een vriend van de vader van Pepijn heeft samen met hem zelf het logo ontworpen. Pepijn is naar de vriend van zijn vader gegaan met een bepaalde kleur samenstelling, dit hij voorgelegd en zo zijn zij op de kleuren rood, wit en blauw gekomen. Het logo is een klavertje vier, dit klavertje vier staat voor geluk, namelijk het geluk dat Pepijn wil verspreiden met zijn kledinglijn.

Nadat alle ontwerpen van de logo’s zijn afgerond is hij gaan kijken naar verschillende soorten kledingstukken en accessoires. Hij heeft er toen voor gekozen om polo’s, shirts, hoodies, sweaters en petjes te gaan bestellen, toen deze binnen waren heeft hij thuis alle klavertjes vier erop genaaid. Ook is alle kleding op een duurzame en eerlijke manier geproduceerd. Het is gemaakt van de beste grondstoffen die zo op de manier zijn gemaakt dat ze mensen, dieren en het milieu niet schaden.

Toen moest er natuurlijk ook een platform komen waarop hij zijn ontworpen kleding kon gaan verkopen, toen heeft die een website laten bouwen. Verder krijgt hij op dit moment veel hulp van zijn ouders voor het versturen van alle pakketjes.

De opbrengst

In maart 2021 werd Pepijn geconfronteerd met een zeldzame vorm van kanker, genaamd LCH. Hierdoor is hij in contact gekomen met het Prinses Maxima Centrum in Utrecht. “Hier heb ik met eigen ogen kunnen zien wat een fantastisch werk de mensen daar verrichten met als missie: ieder kind met kanker genezen, met optimale kwaliteit van leven”. Met minimaal 5% van de opbrengsten uit de verkoop van de kleding wordt het Maxima Centrum gesteund om op die manier een klein steentje te kunnen bijdragen aan het genezen van de levensbedreigende ziekte.

Reacties

De reacties die Pepijn heeft gekregen op zijn initiatief zijn allemaal erg positief! Zijn familie en vrienden steunen hem en dan niet alleen in het product wat hij neerzet maar natuurlijk ook met alle mensen die hij hiermee kan helpen. Zijn ouders steunen hem op dit moment zo erg dat zij vrij hebben genomen om te helpen bij het verzenden van de pakketjes en alle andere zakelijke kanten.

De toekomst

De website is pas twee weken en online en voor afgelopen weekend verkocht hij ongeveer 3 á 4 kledingstukken per dag. Afgelopen week is hij op tv geweest bij editie Nl en sinds dien verkoopt hij ongeveer 20 artikelen per dag. De hele huiskamer staat vol met pakketjes, en zijn ouders hebben vrij genomen van werk om dit allemaal in te kunnen pakken en te versturen omdat Pepijn zelf natuurlijk nog op school zit en hier zelf geen tijd voor heeft.

In de toekomst wil Pepijn zijn bedrijf nog groter laten groeien. Nu gaat dat nog moeilijk omdat hij full time naar school gaat en veel sport maar hij ziet zeker een toekomst voor zijn bedrijf. Verder wil hij ook graag nog meer kleding gaan ontwerpen.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *