Nederlands grootste passieve agressie triggers en de beste oplossing daartegen!

Nederlands grootste passieve agressie triggers en de beste oplossing daartegen!

Ken je dat? “Nee ik ben niet boos,” zegt je vriend of vriendin terwijl hij of zij met zijn ogen rolt en je de rug toekeert. Niet willen zeggen dat hij of zij boos is en waarom, maar het wel zijn. Een typisch voorbeeld van passieve agressie. Komt dat vaker voor? En hoe ga je daar dan mee om? Op die vragen zocht Passief Agressief de Podcast een antwoord.

In haar blog op de website ‘depsycholoog’ noemt Diana Groos passief agressief gedrag eigenlijk vermomde vijandigheid. De blog, genaamd ‘Passief Agressief’ kan men uitgebreid lezen over wat passief agressief gedrag precies is. Maar ook wat voor manieren ervan zijn, welke kenmerken erbij horen, tips om passief agressief gedrag tegen te gaan en nog veel meer.

Volgens de blog van Diana is passief agressief gedrag eigenlijk een uitvlucht om een ruzie te vermijden. Men is wel boos, maar wil de confrontatie liever niet aangaan. Daardoor vraagt of zegt men niet wat ze echt willen, maar laten ze het op een andere manier zien. Door bijvoorbeeld met hun ogen te rollen of anderen de rug toe te keren dus.

Passief agressief gedrag zien we overal. In privésferen, denk hierbij aan relaties of familie. Maar ook zakelijk gezien komt passieve agressie voor. Denk maar aan die irritante collega die voor de zoveelste keer hetzelfde aan je vraagt of de zakenlunch in dat restaurant met die verschrikkelijke bediening.

Iedereen zal dat toch wel eens meemaken? Maar zijn ze dan eerder zelf passief agressief of zien ze het vaker bij anderen? En hoe handelen we dan in deze situaties? Verslaggeefster Dana ging de straat op om het aan mensen te vragen en ging ook langs bij een deskundige voor het beste advies.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.