Wat doet de ‘avondlockdown’ met de amateurclubs en- sporters?

Wat doet de ‘avondlockdown’ met de amateurclubs en- sporters?

Vrijdagavond kondigde het kabinet tijdens een persconferentie een ‘avondlockdown’ aan. Dat betekent onder andere dat er maar tot 17.00 uur gesport mag worden op amateurniveau. Trainingen kunnen niet doorgaan, maar wedstrijden in het weekend zijn eventueel wel mogelijk. Wat betekent dit voor de amateurclubs en- sporters? Dat vragen we aan Frans van den Bos, voorzitter van voetbalclub IJsselmeervogels, en voetballer Justin Fokkens.

Het eerste elftal van IJsselmeervogels speelt in de Tweede Divisie, dat is het hoogste amateurniveau in Nederland. Nu er na 17.00 uur niet getraind kan worden, heeft de KNVB de competitie stilgelegd. Van den Bos vertelt dat er geen activiteiten zijn op het sportpark, waardoor er onder andere geen horeca-inkomsten zijn voor IJsselmeervogels. De voorzitter begrijpt de ‘avondlockdown’ voor de amateursport niet. ‘Dit druist zo in tegen alles wat het gezond boerenverstand zegt’, aldus Van den Bos.

Justin voetbalt in de zaterdag 2 bij FC Weesp. Normaal gesproken traint dat team op dinsdag en- donderdagavond, maar nu zitten alle spelers thuis. Justin begrijpt de nieuwe maatregel van het kabinet niet. ‘Er wordt in Den Haag gezegd dat sporten heel erg belangrijk is voor de gezondheid van de mens en als het nu onder niet-essentieel wordt geschaard, dan spreken ze zichzelf een beetje tegen.’

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.