Nederlanders Passief agressiever in de horeca dan in onze buurlanden

Nederlanders Passief agressiever in de horeca dan in onze buurlanden

Paris (Pexels)

Te gehaast geholpen worden in een restaurant, gasten die tot de laatste minuut blijven zitten of juist te lang moeten wachten op je drankje. Allemaal momenten waar je passief agressief van kan worden. Passieve agressie, we zijn er allemaal wel bekend mee. Dat je iets of iemand heel vervelend vind, maar het enige wat je doet is reageren met woorden of een gezichtsuitdrukking. Dit komt vooral veel voor in de Nederlandse horeca, maar gebeurt dit alleen in Nederland?

De gemiddelde Nederlanders is enthousiaster en meer tevreden over de horeca in het buitenland en geven aan hier minder snel passief agressief te worden. Dit komt waarschijnlijk doordat bijvoorbeeld Spanjaarden en Fransen, veel minder haast hebben en zo meer de tijd voor elkaar en voor het moment nemen. Frankrijk correspondent Frank Renout geeft aan dat de Franse mentaliteit onwijs verschilt van dat van de Nederlanders. ‘Het hoeft in Frankrijk allemaal niet snel en efficiënt, daar genieten ze van het moment.’ Ook Larsson de Jong, werkzaam geweest in de Spaanse horeca geeft aan dat er in Spanje weinig tot geen aanleiding is om passief agressief te worden. ‘Bij de Spanjaarden gaat het allemaal tranquilo, deze instelling moet je dan ook hebben als je daar te gast bent.’

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.