Om passief agressief van te worden: Waarom houden de Belgen zich beter aan de coronamaatregelen?

Om passief agressief van te worden: Waarom houden de Belgen zich beter aan de coronamaatregelen?

Als wij ergens passief agressief van worden, zijn het de continu veranderende coronamaatregelen. Het is tegenwoordig bijna niet meer bij te houden: met hoeveel mensen mogen we in huis zitten? Hoe laat gaan de winkels dicht? Waar moeten we ook alweer onze QR-code laten zien?

België en Nederland lijken ontzettend op elkaar, maar niet als het gaat over de coronamaatregelen. Waar in Nederland niet-essentiële winkels om 17:00 uur sluiten, mag je in België tot 23:00 uur nog een biertje in de kroeg drinken met je vrienden. Dat klinkt oneerlijk: waarom de Belgen wel en wij Nederlanders niet?

Dat heeft alles te maken met de mate waarin de coronaregels door het volk opgevolgd worden. De Belgen blijken aanzienlijk gedisciplineerder dan de Nederlanders, en houden zich dus beter aan de door de overheid opgestelde regels.

Hoe komt het dat onze zuiderburen zich beter aan de regels houden ten opzichte van wij Nederlanders? Onze verslaggeefster Danique Hoogewoonink spreekt met journalist Marijke de Vries, die vanaf 2016 tot voorkort in België heeft gewoond en ons alles kan vertellen over de volksaard van de Belgen. Ook spreekt ze met de 20-jarige West-Vlaming Arno Declercq, die vertelt over de mentale gevolgen van de maatregelen.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *