Een beetje geven in plaats van nemen

Een beetje geven in plaats van nemen

Afgelopen dinsdag vond de derde editie van Giving Tuesday plaats. Een dag in het leven geroepen als tegenreactie op het consumentisme op Black Friday. Maar ook een dag die bedoeld is om wat liever voor elkaar te zijn. Er vonden wereldwijd verschillende acties plaats om aandacht te vragen voor dit thema. In Nederland was de boodschap: ‘ga polarisatie en individualisme tegen in de samenleving.’

In Nederland deden meer dan honderd acties mee. Zo hebben studenten van de Horeca Vakschool in Rotterdam driehonderd cupcakes gebakken met het logo van Giving Tuesday erop. De cupcakes zijn vervolgens aangeboden aan bewoners van twee verzorgingstehuizen in Rotterdam Noord. Het bedrijf Tover heeft een interactief spel ontwikkeld, speciaal voor mensen met een verstandelijke beperking of dementie. Medewerkers van Tover zijn het land vervolgens het land ingetrokken om het spel met de betreffende mensen te gaan spelen.

Er waren dus genoeg dingen te doen in Nederland. Maar niet alleen ons eigen land doet mee aan Giving Tuesday. Meer dan zeventig landen over de hele wereld doen mee en zetten zich op deze dag in voor het welzijn van een ander. In deze reportage ging verslaggever Fleur langs bij twee acties van Giving Tuesday, en laat je zien op welke manieren jij ook wat liever kunt zijn van de mensen om je heen.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.