De verschillen tussen de twee bekendste soorten cannabis: indica en sativa

De verschillen tussen de twee bekendste soorten cannabis: indica en sativa

Drugs is een algemeen begrip. Vaak heeft het een slechte naam: mensen kunnen er enorm verslaafd aan raken en kunnen ze zelfs het leven kosten. Vaak gaat het dan om heftige drugs zoals ketamine en heroïne. Toch zijn er ook minder schadelijke en minder verslavende drugs. Dit zijn vaak slaapmiddelen of cannabis.

Cannabis is de populairste drug in Nederland. Het is gelegaliseerd, wat het gebruik ervan gemakkelijk maakt. Voornamelijk jongeren zien het als ‘escape’ van de realiteit. De twee bekendste cannabisplanten zijn de indica en de sativa. Beiden hebben verschillende groeikenmerken. Zo is de indicaplant een snelgroeiende plant met een korte, volle vorm. De sativaplant groeit langzamer maar groeit langer door. Ook hebben de takken minder volle bladeren. In Utrecht, op een huisfeestje, vertellen Sidney Jagroep en Kelvin Verboom over de verschillende effecten van indica en sativa. Deze kunnen erg verschillend zijn.

Cannabis wordt niet enkel gebruikt voor plezier. Het kan ook hulp bieden aan mensen met fysieke en mentale klachten. Door de cannabisplant op een farmaceutische manier te telen worden de schadelijke stoffen vermeden. De cannabinoïden kunnen hierdoor worden geproduceerd tot medicijnen. Sativa en indica beiden beiden een andere werking, en worden ingezet voor verschillende klachten. Martin Möhrke, CEO van Optima CBD, is gespecialiseerd in medicinale cannabis en weet precies hoe cannabinoïden worden samengesteld tot medicatie, hij legt aan ons de verschillen uit.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.