Seksuele voorlichting is ontzettend belangrijk

Seksuele voorlichting is ontzettend belangrijk

Foto: Klaus Nielsen via Pexels

Het praten over de bloempjes en de bijtjes, inmiddels kent iedereen het maar al te goed. Het toendertijd ongemakkelijke gesprek dat je ouders je gaven toen je jonger was. Of ze je nou alles uitgebreid uitlegde of dat het bleef bij het advies ‘om maar een condoom te gebruiken’, vroeg of laat heb je er wat over geleerd.

Het is dan ook enorm belangrijk om er vanaf jongs af aan over te weten. “Seksuele voorlichting draagt heel erg bij aan hoe je indentiteit ontwikkeld, je zelfbeeld en zorgt er ook voor dat als je volwassen bent een prettige beleving van seksualiteit hebt”, zegt Belle Barbé, specialist seksuele opvoeding. Ze heeft haar eigen boek geschreven en is medeoprichter van Wipsite, een website voor seksuele voorlichting op een positieve en beeldende manier.

Praten over seks is goed, zelfs al vanaf jonge leeftijd. Maar waar de ouders zelf vaak ‘het gesprek’ beginnen, kunnen ze ook veel van de jongeren leren. Het is dus heel interessant en leerzaam om samen het gesprek aan te gaan. Zodat beide kanten, beide generaties er van kunnen leren.

Over de auteur

Amanda Algra

Hallo! Ik ben Amanda Algra en ik ben 19 jaar. Op deze website ben ik van plan u up to date te houden over het nieuws in zowel binnen- als buitenland. Ik ben erg enthousiast en zal dit met veel plezier gaan doen. Feedback is altijd welkom dus wees niet bang om te reageren!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *