Honderden kerstkaarten gezocht

Honderden kerstkaarten gezocht

Alle inwoners van Utrecht kunnen van 22 november tot 17 december een kerstkaartje sturen naar daklozen, vluchtelingen, ouderen en ongedocumenteerden. Deze actie wordt georganiseerd door indebuurt Utrecht, een platform waar inwoners geïnspireerd en geïnformeerd worden met nieuws, artikelen, aanbiedingen en tips over activiteiten en ontwikkelingen in de buurt.

De missie van indebuurt Utrecht is om mensen met elkaar te verbinden. “Wij zetten ons als lokaal platform in voor alle Utrechters. Natuurlijk heeft niet iedereen een hele leuke kersttijd, bijvoorbeeld mensen die eenzaam zijn of een vervelende tijd achter de rug hebben. Met deze actie kunnen Utrechters toch iets voor elkaar betekenen”, vertelt Nare Hovanisyan, auteur en community manager bij indebuurt.

De kaarten werden op dinsdag 7 december geteld. Het zijn er inmiddels 130, maar Bonnie Dekkers, auteur en community manager van indebuurt, hoopt uiteindelijk op het dubbele van vorig jaar. Vorig jaar hebben ze 1500 kaarten verzameld. Dekkers is samen met Hovanisyan erg betrokken bij deze actie. Zij tellen dit jaar alle kaarten bij elkaar op en geven deze rond de kerstdagen aan de vertegenwoordigers van de instanties. In verband met corona kunnen Hovanisyan en Dekkers deze kaarten niet zelf uitdelen.

De kerstkaartenactie duurt nog tot 17 december. Mocht je als Utrechter mee willen doen aan deze actie, dan kan je de kerstkaarten inleveren bij Albert Heijn aan de Potterstraat of bij Café de Baron in Leidsche Rijn. Daarnaast kun je ook een kaart direct op de post doen naar het kantoor van indebuurt, Vredenburg 24.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *