Kies voor duurzaam: Adopteer een kerstboom

Kies voor duurzaam: Adopteer een kerstboom

De kerstboom blijft onverminderd populair. In 2020 werden drie miljoen exemplaren verkocht.

Kerst is samenzijn, lekker eten en natuurlijk een kerstboom. Met nog maar zestien dagen tot aan kerst staat in veel woonkamers alweer de kerstboom opgetuigd. Echt of nep, erg duurzaam zijn kerstbomen niet. Toch bestaat er een alternatief waardoor je met een goed gevoel een boom in huis haalt: een adoptiekerstboom.

Het begon allemaal in 2002 op de kwekerij van Erwin Kooijman en Kyra Gunneweg in Leusden. Erwin kweekte hier een groot aantal kerstbomen op een manier dat ze, in tegenstelling tot andere kerstbomen, meerdere weken kunnen overleven in de woonkamer om vervolgens weer teruggeplant te kunnen worden voor volgend jaar. Erwin: “Ik vond het zonde dat deze kerstbomen, waar ik zoveel tijd en moeite in had gestoken, na drie weken alsnog op de brandstapel belandden.” Vanaf dat moment is het mogelijk om bij de kwekerij van Erwin en Kyra een kerstboom te adopteren. Elk jaar wordt in december de kerstboom, met kluit, uit de grond gehaald om vervolgens in januari weer teruggeplant te worden.

Kerstbomenbos
In de videoreportage hieronder neemt verslaggeefster Amber Dresken een kijkje in het kerstbomenbos bij de kwekerij van Erwin en Kyra. Verder legt Erwin het adoptieproces uit en vertelt nieuwe klant Marco Kemp uit de omgeving Utrecht waarom hij er dit jaar voor kiest om een kerstboom te adopteren.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *