The Board Whisperers genomineerd voor Joke Smit Aanmoedigingsprijs

The Board Whisperers genomineerd voor Joke Smit Aanmoedigingsprijs

De Joke Smitprijs zou afgelopen woensdag weer worden uitgereikt. De prijs, die eens in de twee jaar wordt uitgereikt, is bedoeld voor personen, bedrijven of organisaties die zich inzetten om de positie van de vrouw in de samenleving te verbeteren. De uitreiking ging vanwege corona helaas niet door, maar wel sprak verslaggeefster Dana met de oprichtsters van The Board Whisperers. Ze zijn één van de genomineerden van 2021.

De Joke Smitprijs is bedoeld voor individuen en organisaties die zich inzetten voor een inclusiever klimaat waarin vrouwen, en wat The Board Whisperers betreft ook mannen, meer kansen kunnen krijgen. De prijs is vernoemd naar Joke Smit. Zij was taalkundige, journalist en politicus. Ze schreef in 1967 een artikel genaamd ‘Het onbehagen bij de vrouw’ en dit artikel geldt als begin van de tweede feministische golf in Nederland. Joke inspireerde hele generaties vrouwen om hun leven anders in te richten dan van hen werd verwacht. Dit is wat Daphne Laan en Sonja Wekema zo heeft aangesproken om te starten met The Board Whisperers.

Hoewel er aan de nominatie een klein zwart randje zit, omdat de uitreiking in verband met corona moest worden verplaatst naar volgend jaar, lieten Daphne en Sonja weten zich enorm vereerd te voelen om genomineerd zijn voor deze aanmoedigingsprijs. “Het is een duwtje in de rug om door te gaan met de koers die wij samen zijn ingeslagen om organisaties te laten inzien dat er meer manieren zijn om diversiteit aan de orde te stellen.”

Volgens Female Board Index 2021 vormen vrouwen in Nederland slechts 13,6 procent van het board management. Voor Daphne en Sonja was het snel duidelijk dat diversiteit in achtergrond, denken en doen een noodzaak is. Maar in plaats van te wachten tot er in de toekomst meer evenwichtigheid komt in besturing, besloten ze organisaties te gaan ondersteunen om nu impact te maken. The Board Whisperers was geboren.

Vanuit The Board Whisperers verleggen Daphne en Sonja grenzen voor impactvolle verandering die vanzelfsprekend is voor jonge generaties. Ze proberen nieuwe perspectieven in te brengen, de status quo uit te dagen en jongen bestuurders te helpen ‘courageous’ leiderschap te omarmen. Op deze manier, door creativiteit en innovatie te stimuleren en feminiene en masculiene waarden in balans te houden, kunnen niet alleen mannen maar ook vrouwen hun potentieel inzetten en kunnen bedrijven de omslag maken naar waarde-gedreven ondernemerschap.

The Board Whisperers begon als creatieve oplossing voor evenwicht in boardrooms. “Wij rekken de grenzen van het mogelijke op om mensen te laten inzien dat er ook andere perspectieven bestaan, die ze zouden kunnen omarmen. Wij zetten bestuurders en oprichters van organisaties aan om in de spiegel te kijken en te bepalen of hetgeen ze doen in lijn is met hetgeen ze zouden moeten doen.” Ze geven hierbij als voorbeeld beslissingen die genomen worden, communicatie die ze uiten en aandacht die ze hebben voor hun collega’s en klanten.

Als The Board Whisperers voeren Daphne en Sonja gesprekken met organisaties, klanten en collega’s en hun aanpak is daarmee vrij uniek. Ze vertellen: “Samen met onze klanten bepalen we wat er nodig is in hun organisatie en dat maken we dan ook waar, samen met hen. Indien gewenst nodigen we daarbij partners uit ons netwerk uit, die gespecialiseerd zijn in creativiteit, zoals muzikanten, zangers, fotografen, journalisten of werkgerelateerde zaken.” Daphne en Sonja hebben beiden jarenlange ervaring in leiderschapsteams binnen multinationals en hebben samengewerkt met organisaties in diverse branches. Als gevolg daarvan beschikken ze over een groot netwerk van zowel bestuurders als experts en daartussen fungeren zij als brug. Het doel van The Board Whisperers is dan ook om verschillende werelden met elkaar te laten praten om zo innovatie op gang te brengen.

Daphne en Sonja zijn op dit moment bezig met het schrijven van een boek, getiteld ‘Imagine all the People’. Het gaat over ruimte geven aan andere perspectieven door ook voor je persoonlijke verhaal te gaan staan. “Je hoeft niet bang te zijn om je te uiten. Op het moment dat iemand zijn of haar verhaal omarmt en zijn intuïtie volgt, zou er zo iets unieks kunnen gebeuren, wat je van tevoren niet had verwacht. Wij noemen dat de onverwachte verrassing, ofwel de unexpected gift. Wij hopen dat bestuurders hun ogen en deuren verder open zetten en het aandurven om ook de ongehoorde stem aan tafel willen brengen”, aldus de oprichtsters.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.