Hoe zit het met het mondkapjesgebruik in winkelcentrum Bisonspoor Maarssen?

Hoe zit het met het mondkapjesgebruik in winkelcentrum Bisonspoor Maarssen?

De cijfers waren hard in het artikel van het Algemeen Dagblad van afgelopen zondag: maar dertig procent van de bezoekers in winkelcentrum Kanaleneiland draagt een mondmasker. Afgelopen zondag, toen Sinterklaas in het land aankwam, bleek dat percentage nog lager te liggen. Hoe zit dat in Bisonspoor Maarssen?

Het is een koude, maar drukke dinsdagmiddag in het overdekte winkelcentrum. De bezoekers zijn al druk in de weer met het inslaan van hun kerstcadeaus. Een oudere mevrouw draagt vooral uit medische reden het mondkapje: “Om een pandemie te bestrijden, hebben we beschermingsmiddelen nodig. Als jongeren geen mondkapje dragen, en ik zeg er wat van, krijg je een brutale mond terug.”

Op dat moment bedenkt een groepje jongeren zich nog net voordat ze het winkelcentrum inlopen, en zetten snel hun mondkapje op. “Ik heb geen zin in een boete van €95, dus dat is de reden dat ik op een juiste manier het mondkapje draag”, zegt een van de jongeren. “Waarom ik een mondkapje draag?”, zegt zijn vriend. “Ik wil graag frikandelbroodjes halen, dus ik moet hem wel op.”

Wil je meer zien? Kijk hoe het gedrag van het mondkapjesgebruik van de Maarssenaren zich op deze dinsdagmiddag ontvouwd.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.