De 23jarige Stijn is maagd en verteld openlijk zijn verhaal in de documentaireserie ‘Jong geleerd, nooit gedaan’

De 23jarige Stijn is maagd en verteld openlijk zijn verhaal in de documentaireserie ‘Jong geleerd, nooit gedaan’

Stijn de Vries is 23 jaar en heeft het nog nooit gedaan. Na zijn studie journalistiek aan de Hogeschool Utrecht besloot hij deel te nemen aan de BNN-vara academie. Dit deed hij met groot succes, al gauw kwam hij terecht bij spuiten en slikken waar hij nu zijn eigen documentaireserie heeft: ‘Jong geleerd, nooit gedaan’.

 

‘Ik kom uit een hele open vriendengroep, iedereen praat over seks. Soms vond ik het dan wel lastig om mee te praten. Toen ik bij spuiten en slikken ging werken kwam ik op een idee. Spuiten en Slikken maakt mega veel video’s over beffen, pijpen en drugs maar er is nog één idee video verschenen over maagdelijkheid. Deze video was van Manuel Broekman. Hierbij ging Manuel op bezoek bij een ontmaagding-service. Hierbij was een stereo type maagd te zien, iemand die toch wat minder sociaalvaardig is. Dit beeld heb ik heel lang meegedragen, tot het maken van deze documentaireserie. Ik wil mensen laten weten, het is oké en hartstikke normaal om maagd te zijn.’

Jongeren beginnen ook steeds later met seks. ik spreek hierover Yuri Ohlrichs, werkzaam bij de Nederlandse verenigingen voor seksuologie. Want wat is nu eigenlijk een ‘normale’ leeftijd en wat houdt een ontmaagding in?

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.