Kan jij een maand lang zonder alcohol?

Kan jij een maand lang zonder alcohol?

Je kent de goede voornemens wel, meer sporten, tijd voor jezelf maken, vaker je oma bellen of minder alcohol drinken. Voor dat laatste staat voor sommigen de hele maand januari in het teken van Dry January. Een maand lang geen alcohol, hoe houden we dat vol? Met alcoholvrije cocktails, ook wel mocktails genoemd, kunnen we er alsnog wat moois van maken.

Tijdens ‘Dry January’ daag je jezelf uit om een maand lang geen alcohol te drinken. Dit idee is over komen waaien vanuit Engeland. In 2013 is de eerste Dry January campagne in Engeland van start gegaan, via de vrijwilligersorganisatie Alcohol Concern. In Nederland komt inmiddels het begrip IkPas ook al voorbij. Dit initiatief geld niet alleen bij Dry January maar biedt ook andere challenges aan, zoals ‘Neevember’ en ‘Winterstop’, waar alcoholvrij het hoofdthema is. Je kunt je op deze site inschrijven voor de challenges. 

Uit een onderzoek van De Global Drug Survey, een unieke en anonieme online vragenlijst omtrent het druggebruik bij mensen ouder dan 16 jaar, blijkt dat Nederlanders 112 dagen per jaar alcohol drinken. Dat gemiddelde is best hoog dus wellicht kan een maand zonder geen kwaad. Maar hoe en met wat maak je een lekkere mocktail? Verslaggever Judith Koers ging langs bij een slijterij in Utrecht om te kijken hoe zij zich voorbereiden op deze alcoholvrije maand en wat voor cocktail de medewerkers aanraden.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *