Hoe maak je een spacetulband?

Hoe maak je een spacetulband?

De spacetulband | Foto: Roel de Boer

De kerstvakantie staat weer voor de deur. En aangezien er weer nieuwe coronamaatregelen gelden zal je vast wel wat tijd over hebben. In die tijd kan je een speciale kerstcake maken. Hier is het recept van de spacetulband voor een vorm van 15cm! 

  Maar eerst, zorg dat je deze ingrediënten in huis haalt: 

  • 150 gram boter (halvarine of roomboter)
  • 600 ml water 
  • 3 gram wiet 
  • 120g suiker 
  • 1 zakje suiker met vanillesmaak 
  • 1/3 theelepel zout 
  • 210g patentbloem 
  • 1 zakje baking soda 
  • 2,5 eetlepel melk 
  • 100g rozijnen 
  • 3 eieren  
  • Poedersuiker 

 

Als eerste moet je de wietboter maken. Daarvoor heb je drie gram wiet, 150 gram boter en 600 ml water nodig. De wiet vermaal je tot kleine stukje in een blender of grinder. Dit doe je vervolgens allemaal in een steelpannetje en laat je het ruim drie uur koken. Je moet regelmatig blijven roeren. Als het water tot de helft is verdampt voeg je wat water toe. De boter is klaar als er in de vloeistof een scheiding optreedt met een laag olie drijvend op het oppervlak.  

 Als je dit hebt gedaan dan zeef je de vloeistof en laat je het in een bak lopen. Vervolgens doe je de wietboter in een bakje en leg je het even in de koelkast totdat de boter hard is geworden. Als dit het geval is verwijder je het water door te zeven. Nu je is de wietboter klaar en kan het maken van de tulband zelf beginnen! 

 Eerst vet je even de tulbandvorm in en verwarm je de oven voor op 170 graden. Terwijl de oven aan de voorverwarmen is klop je de wietboter met de suiker en vanillesuiker in een kom. Doe hier ook een beetje zout bij. Vervolgens meng je de drie eieren één voor één door het beslag en mix je het. Als je dit hebt gedaan dan is het tijd om de bloem en baking soda met wat melk door het beslag te mixen. Je blijft dan even doormixen totdat je een dik deegje hebt. Nu je een dik deegje hebt voeg je als laatste de rozijnen toe. 

 

Nu is de deeg klaar en kan je het in de tulbandvorm doen! Ze vervolgens de tulband in de oven voor ruim een uur. Als je hem uit de oven hebt gehaald kan je de tulband afmaken door er poedersuiker op te doen. 

 

En voila! Je hebt een heerlijke spacetulband. Het is trouwens wel aan te raden om maar één stukje per keer te nemen. Je kan er namelijk erg high van worden! 

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *