De zoveelste lockdown: Hoe doen Nederlanders kerstaankopen?

De zoveelste lockdown: Hoe doen Nederlanders kerstaankopen?

Het zag er een aantal maanden geleden rooskleurig uit: het aantal coronabesmettingen bleef laag en het ‘normale leven’ leek langzaam weer te beginnen. Toch besloot COVID-19 opnieuw roet in het eten te gooien: door de komst van een nieuwe beruchte mutatie, genaamd ‘Omikron’, heeft het kabinet een week voor kerst besloten in lockdown te gaan.

Opnieuw een genadeloze lockdown. Dat betekent zoveel mogelijk thuisblijven, het aantal contactmomenten met anderen bepreken, online les volgen of vanuit huis werken. Maar wat betekent deze onverwachte lockdown een week voor kerst voor onze kerstaankopen?

Anno 2021 is het algemeen bekent dat veel mensen online hun aankopen doen. Het is makkelijk, kost weinig moeite en het is vaak de volgende dag al in huis. Toch zijn er volgens Trendwatcher Richard Uijl mensen die graag fysiek aankopen doen. Zo willen mensen het product in levenden lijve kunnen zien, voelen, ruiken en vasthouden.

Verslaggeefster Danique Hoogewoonink zocht uit hoe Nederlanders dit jaar hun kerstaankopen doen, en wat hun afwegingen hierbij zijn.

Foto: Volodymyr Hryshchenko via Unsplash.com

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.