Kersttuin met duizenden kerstlichtjes

Kersttuin met duizenden kerstlichtjes

Zo ziet de tuin van Woonzorgpark Swaenesteyn er deze winter uit | Foto: Tijmen Beijes

Woonzorgpark Swaenesteyn in Den Haag is deze winter het ‘lichtpuntje’ van de stad. De binnentuin hangt vol met duizenden kerstlampjes. “In deze donkere coronatijd wilden we de bewoners geen saaie kerst geven”, vertelt initiatiefnemer Dave Hompes.

De actie ontstond vorig jaar al. “Ik vertelde het idee aan een paar collega’s en die waren gelijk heel enthousiast. Toen zijn we een crowdfunding gestart en hebben we vorig jaar binnen no time 1500 euro ontvangen.” Maar dit jaar hebben ze het nog groter aangepakt en is de kersttuin flink uitgebreid. “In 2018 stond er één versierde boom en we wilden gewoon veel meer kerstsfeer in huis brengen. Dat is wel gelukt denk ik”, aldus Dave.

Ook de bewoners zijn erg blij met hun nieuwe uitzicht. “Geweldig! Ze hebben het dit jaar heel erg uitgebreid. Ook de opening was super. Ze doen echt harstikke hun best”, vertelt Ria, bewoner van het Woonzorgpark. “Ik woon negen hoog en heb dus een pracht uitzicht daar. Ook binnen hebben ze het super gezellig gemaakt. Er staan volgens mij wel tien kerstbomen. Alle bewoners die ik spreek vinden het fantastisch.”

De sprookjesachtige tuin is alleen voor bezoekers en (hun) mantelzorgers toegankelijk. Daarom hier een reportage met prachtige beelden.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.