Het kerstdillema: Koken we vegetarisch?

Het kerstdillema: Koken we vegetarisch?

Steeds meer Nederlanders besluiten om als vegetariër of veganist door het leven te gaan. Volgens de ‘Vegetariërs Bond’ ligt het percentage van mensen die nagenoeg geen vlees eten tussen de 4 en 6 procent, dit komt neer op achthonderdvijftuigduizend Nederlanders.

De kans is dus groot dat je deze kerst met een vegetariër aan het kerstdiner zit. Voor mensen zonder veel ervaring met vegetarisch koken, kan dit de nodige stress opleveren. Wat dienen we de familie deze kerst op? Wie lust wat? Je wilt als gastheer of -/vrouw natuurlijk wel iedereen tevreden houden.

Het jaarlijkse Kerstonderzoek van supermarktgigant Albert Heijn had dit jaar een opvallende uitkomst: 12% van de respondenten gaf aan een vegetarisch gerecht op te dienen met kerst. Uit deze cijfers valt op te maken dat een vegetarisch dieet anno 2021 geaccepteerd en normaal is. Hoe is dit in de praktijk? Verslaggeefster Danique Hoogewoonink spreekt met de Vegetarische Julia Dijkers. Ook bakt onze verslaggeefster een geheel vegetarische quiche, en schotelt deze voor aan twee niet-vegetariërs.

Foto: Antenna via Unsplash.com

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.