De 26ste editie van de kerststallenroute in Baarn

De 26ste editie van de kerststallenroute in Baarn

In ongeveer 300 Baarnse tuinen staan er ook dit jaar weer verschillende kerststallen . Je kunt ze bewonderen van 18 december tot en met 6 januari. Ondanks de lockdown gaat ‘’De weg van het licht’’ gewoon door, het is namelijk helemaal coronaproof.

 

De route is af te leggen op de fiets, lopend of met de auto. s ’Avonds  zijn alle stallen verlicht. Er zijn ook nog veel kerststallen  buiten die net buiten de route liggen, kortom bijna heel Baarn doet mee. Er komen zelfs bezoekers uit de buitenland  om de kerststallen  te bekijken. De variatie is groot van schilderijen, ouderwetse kerststallen  of juist moderne twist. Het is met grotendeel gericht op kinderen, maar ook voor volwassen is er veel te zien. Alle stallen hebben een witte ster, zodat je snel kunt herkennen. Ook hangt er bij veel stallen een QR-code die je kunt scannen. Hier staat een verhaaltje over de kerststal en de gedachte erachter.

Rosa ging op bezoek bij Jaqueline van den Eshof, die 26 jaar geleden met het idee kwam om de route op te zetten. Ze begonnen met zeven kerststallen  en uitgegroeid tot meer dan 300 verschillende stallen, waar er elk jaar weer velen bij komen.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *