De beste oliebollen van Nederland

De beste oliebollen van Nederland

Elk jaar voert Oliebollentestonline een landelijke oliebollen test uit. Dit jaar werd de Schiedamse Nico Sterrenberg uitgeroepen tot beste oliebollenbakker van Nederland. Zijn oliebollen kregen een tien, en zijn daarmee de lekkerste van het land. 

Dat Nico de beste oliebollenbakker van Nederland is geworden is geen verrassing, want de liefde voor het vak stroomt al lang binnen de familie. In 1960 al begon Lodewijk Sterrenberg, de opa van Nico, zijn Oudhollandse gebakkraam. In 1986 nam Nico’s vader het stokje toen van hem over, waarna Nico Sterrenberg Jr. in 2000 de touwtjes in handen kreeg.

De kraam van Nico is een begrip in Schiedam, en iedereen kent hem wel. Niet voor niks was hij in 2018 en 2020 al beste van Zuid-Holland. Dankzij de overwinning trekken mensen er vanuit het hele land op uit om de oliebollen van Nico te komen proeven. Ben je zelf benieuwd? Tot 1 januari kun je al zijn lekkernijen komen proeven op de Koemarkt in Schiedam.

Jingle Bells 7 van Kevin MacLeod is gelicentieerd onder een Creative Commons Attribution 4.0-licentie. https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/

Artiest: http://incompetech.com/

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *