“Ze hebben een rommelige indruk achtergelaten”

“Ze hebben een rommelige indruk achtergelaten”

Den Haag, 26 oktober 2017. Het kabinet-Rutte III en koning Willem-Alexander staan op het bordes bij Paleis Noordeinde in Den Haag.

Op maandag 13 december kwam er dan eindelijk witte rook uit Den Haag. Bijna negen maanden na de verkiezingen hebben de partijen VVD,D66,CDA en de ChristenUnie een regeerakkoord bereikt: Omzien naar elkaar, en vooruitkijken naar de toekomst, luidt de titel.

Opmerkelijk: het zijn dezelfde bewindslieden die zijn afgetreden omtrent de gebeurtenissen van het kinderopvangtoeslagschandaal. Hoe kijken wij terug op de totstandkoming van het nieuwe kabinet? “Ze hebben een erg rommelige indruk achtergelaten”, zegt Bas van Schaik, campagneleider van de VVD Stichtse Vecht. “Ik snap dat mensen het gek vinden als dezelfde mensen weer terugkeren na schandalen, maar aan de andere kant: het merendeel van de bevolking heeft op deze vier partijen gestemd. En de mensen die het gek vinden, hebben over het algemeen niet op een van deze vier partijen gestemd.”

Woensdag 15 december werden de plannen voor de komende vier jaar gepresenteerd aan het volk: kinderopvang wordt bijna gratis (95% vergoed), de basisbeurs voor studenten komt terug en het minimumloon gaat stapsgewijs omhoog. Daarnaast komt er hogere belasting op suiker en tabak, stijgt de belasting op vliegtickets en rekeningrijden en is het doel om een betaalbare huur te ontwikkelen.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *