Nederland geeft licht

Nederland geeft licht

Op zondag 19 december werd door het KWF Nederland even verlicht, maar dit jaar anders dan de jaren ervoor. Dit jaar gingen er verlichte drones de lucht in, in plaats van lampionnen. Met ‘Nederland geeft licht’ geeft KWF samen met haar donateurs steun aan dierbaren, én zamelen ze geld in om te zorgen voor een betere toekomst.

Het is het zesde jaar dat KWF kankerbestrijding deze actie voert. Donateurs maken via de website een lampion aan en doen een donatie van minimaal tien euro. In plaats van de echte lampionnen die voorgaande jaren verlicht werden, gingen nu met licht gekleurde drones de lucht in tijdens een optreden van Bløf. De reden hiervan was de coronacrisis. Door het inzetten van de drones gaf Nederland alsnog licht voor iedereen die wordt geraakt door kanker en zo gebeurde het op een veilige manier.

De verlichting van de lampionnen werd uitgezonden op SBS6 en ook bekende Nederlanders waren bij de actie betrokken. Onder andere BLØF, Jeroen van der Boom, Samantha Steenwijk, Hans Klok, Leontien van Moorsel, Gijs Staverman, Diggy Dex en Paul de Munnik hebben zich op verschillende manieren ingezet voor ‘Nederland geeft licht’. Zo waren er optredens, donaties en hebben ze verhalen vanuit het hele land opgehaald. Verslaggever Britt Burgers spreekt met presentatrice Mirella van Markus en Linda Sumner, woordvoerder van KWF.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.