Nederlanders gaan de grens over voor de kerstmarkt in Düsseldorf

Nederlanders gaan de grens over voor de kerstmarkt in Düsseldorf

Wel of niet naar een kerstmarkt? Voor sommigen een no-brainer: zolang de coronapandemie piekt blijven zij weg van de kerstmarkten. Een deel van de kerstmarktfans gaan gewoon zoals anders naar een gezellige kerstmarkt. Maar wat is de reden dat ze het toch doen?

De lockdown die in Nederland geldt haalt voor hen zoveel beleving weg, dat ze vaker kiezen om de landsgrenzen over te piepen. In Duitsland zijn de kerstmarkten van Düsseldorf geliefd onder Nederlanders. In Düsseldorf staan de kraampjes op verschillende plaatsen in de stad. Hier duurt de kerstmarkt van 18 november tot 30 december. De bezoekersaantallen liggen aanzienlijk lager dan tijdens normale jaren, maar het aandeel landgenoten dat je op de Duitse kerstmarkten vindt is procentueel groter dan anders.

Op de kerstmarkt in Düsseldorf werken ze met polsbandjes waarmee bezoekers bij de ingang worden gecontroleerd vanwege de 2G regel. Opvallend is dat Nederlanders vaker voor kiest om een overnachting aan een kerstmarktbezoek vast te koppelen. Met name het aantal overnachtingen in Düsseldorf ligt volgens de site waarovernachtenin.nl vrij hoog. Een hotelboeking biedt de Nederlandse kerstmarktbezoeker de vrijheid om lekker een borreltje te drinken in de avonduren, zonder zich zorgen te hoeven maken over de terugreis.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.