NPO Zapp/Zappelin zendt educatieve kinderprogramma’s uit wegens vervroegde kerstvakantie basisscholieren

NPO Zapp/Zappelin zendt educatieve kinderprogramma’s uit wegens vervroegde kerstvakantie basisscholieren

Vakantie, daar zeggen kinderen geen nee tegen. Wegens nieuwe maatregelen hebben scholieren van basisscholen en middelbare scholen een week eerder kerstvakantie. Dit zal voor scholieren erg leuk zijn, maar ouders hebben hun handen vol aan werk. Tevens is het niet mogelijk om kinderen naar de opvang te brengen, wat voor ouders een lastige kwestie is. NPO Zapp en Zappelin hebben besloten deze ouders een handje te helpen waar mogelijk, door vanaf maandag 20 december elke dag vanaf 14.00 educatieve kinderprogramma’s uit te zenden. Zo kunnen ouders zich concentreren op hun baan en hebben kinderen een leuke, leerzame afleiding.

Joke Geertsma is juf op een basisschool en is al bekend met dit soort programma’s. Zelf gebruikt ze ook regelmatig video’s van Schooltv. ‘Het is erg handig, kinderen kunnen er met behulp van plaatjes en later een gesprek met de leraar enorm veel van leren’, aldus Geertsma. Omdat programma’s van Zapp gericht zijn op kinderen en pubers, kunnen ouders erop vertrouwen dat het veilig is om naar te kijken. Geen gek taalgebruik, of rare beelden worden uitgezonden. Tevens is er een overzicht te vinden van alle programma’s op de website. Deze zijn gecategoriseerd in leerjaar. Dit maakt het voor ouders ook een stuk overzichtelijker.

Seth Goodchild is de vader van Nathan Goodchild en vertelt hoe hij het ervaart om zijn zoontje een week eerder thuis te hebben. Ook geeft hij zijn mening over de schoolprogramma’s van Zapp. Nathan, een bijdehand jongetje, weet precies wat hij leuk vindt en hoe hij de programma’s van Zapp ervaart. Verslaggeefster Melissa van Noort ging langs.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *