Kunnen ongevaccineerden horecamedewerkers nog wel hun baan behouden?

Kunnen ongevaccineerden horecamedewerkers nog wel hun baan behouden?

Vanaf 25 september is het verplicht om in de horeca en cultuursector een coronapas te laten zien. Dat maakte premier Mark Rutte dinsdagavond bekend tijdens een persconferentie. Verder worden de openingstijden voor de nachthoreca, dat zijn cafés, discotheken maar ook fastfoodzaken, niet versoepeld. Tussen 00.00 uur en 06.00 ‘s morgens blijft deze horeca dicht. 

Toch is het zo dat mensen die niet gevaccineerd zijn een negatief testbewijs moeten laten zien. Ongevaccineerden horecamedewerkers weten door de nieuwe maatregelen niet of ze in de horeca kunnen blijven werken na 25 september. Ze zijn bang om hun baan te verliezen of dat hun baas op eigen initiatief hun laat verplichten. We nemen een kijkje in restaurant Minasan in Arnhem. Hier werkt horecatijger Isabel de Haan die niet gevaccineerd is en al een lange tijd als serveerster bij restaurant Minasan werkt.

Benieuwd of Isabel de Haan haar baan kan houden na de nieuwe maatregelen? Of wat mede-eigenaar Sam Schoemaker van de coronapas vind en wat ze gaat doen als een medewerker zich niet wil laten vaccineren, maar wel graag zijn/haar baan wil behouden?

Klik dan hieronder:

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.