De oude draaiboeken worden weer uit de kast gehaald door de voetbalstadions

De oude draaiboeken worden weer uit de kast gehaald door de voetbalstadions

foto voetbalstadion, gemaakt door Anne Fleur Manten

NIJMEGEN- Algemeen directeur van de voetbalclub NEC Wilco van Schaik en supporter Guus Van Vliet, zijn het eens dat het moeilijk tot onmogelijk is om je aan al die regels te houden tijdens een voetbalwedstrijd. Van Schaik zegt zelfs dat hij de randjes zoekt als het om het houden van de verplichte zitregel gaat in de skyboxen.  

Sinds eind januari zijn de voetbalstadions voor een derde open, de supporters moeten verdeeld in het stadion zitten en zich aan de anderhalve meter regel houden. In de persconferentie afgelopen dinsdag is bekend gemaakt dat hier vanaf aankomende vrijdag verandering in komt. De stadions mogen open. Wel moet er nog een QR-code laten zien worden voor binnenkomst. Vanaf 25 februari vervalt zelfs die regel in het voetbalstadion. Tot morgen moeten de supporters zich dus nog aan de anderhalve meter regel en de mondkapjesplicht houden.  

Een derde bezetting in voetbalstadion kost meer tijd maar levert minder op. Het nieuws dat de stadions nu weer vol mogen betekend dat de voetbalstadions weer kunnen draaien volgens de oude draaiboeken. 

De eerste vraag die van Schaik beantwoord is. Hoe bereid je je er als club op voor dat de voetbalstadions voor een derde open mogen in tegenstelling tot volledig open?

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *