Vleesvervangers in de slagerij

Vleesvervangers in de slagerij

Het is de week zonder vlees en zuivel. Steeds meer mensen kiezen ervoor om minder of geen vlees te eten. In 2020 zegt bijna 35 procent te zijn geminderd met hun vleesconsumptie (CBS, 2021). 0,5 procent is in dat jaar gestopt met vlees eten. Redenen hiervoor zijn dierenwelzijn en milieubewustheid. 47,8% van de mensen die geen vlees eten geven aan dat dierwelzijn de belangrijkste reden is voor het stoppen van vleesconsumptie. Het klimaat en/of het milieu staat op de tweede plaats met 20,1% als belangrijkste reden. De supermarkt schappen liggen steeds voller met vleesvervangers of alternatieven voor het stukje vlees op je bord. Steeds meer slagers spelen tegenwoordig in op het minder vlees eten van de Nederlanders. Door het aanbieden van een groenteburger of een echte vleesvervanger. In deze reportage spreken wij met Gerwin Nokkert, slager en eigenaar van Slagerij Spoelder in Den Dolder over hoe hij met vleesvervangers omgaat. Ook spreken wij met Mariska van Leuveren een vegetariër over hoe zij omgaat met vleesvervangers. Daarnaast stellen wij iemand op straat de vraag of zij wel is vleesvervangers eet, en waar zij die dan koopt. 

Centraal Bureau voor de Statistiek. (2021, 9 juni). Vlees geen dagelijkse kost voor 8 op de 10 Nederlanders. Geraadpleegd op 9 maart 2022, van https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2021/23/vlees-geen-dagelijkse-kost-voor-8-op-de-10-nederlanders 

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.