Frankrijk zet de eerste stap voor de aandoening endometriose

Frankrijk zet de eerste stap voor de aandoening endometriose

De maand maart is Endometriosis Awareness Month. Endometriose is een ontstekingsaandoening waarbij endometrium buiten de baarmoeder groeit. De schatting is dat 1 op de 10 vrouwen endometriose heeft en dit gaat waarschijnlijk nog oplopen. Het kan zich uiten in verschillende klachten zoals, chronische bekken en-of buikpijn, pijn bij het vrijen en pijn bij het menstrueren.

Het onderwerp speelt nu heel erg in Frankrijk en veel vrouwen weten hier eigenlijk weinig van af. In deze reportage gaan we in gesprek met verschillende personen zoals, Christiane Fick zij heeft zelf endometriose en leert aan andere vrouwen hoe zij een positief leven kunnen lijden met deze aandoening. Ook spreken we gynaecoloog Fleur Bergwerff van Bergman Clinics over deze aandoening. Omdat het zich in Frankrijk afspeelt, spreken we ook met Frank Renout, Correspondent in Franrijk over het actieplan en de reden dat Macron 20 miljoen vrijmaakt voor onderzoek naar deze aandoening.

Over de auteur

Fenna Monteiro

Ik ben Fenna Monteiro, 22 jaar oud en studeer journalistiek aan de hogeschool in Utrecht. Momenteel zit ik in mijn tweede jaar van de opleiding. Op deze persoonlijke site plaats ik mijn producties. Neem gerust een kijkje! :)

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.