Toenemende aantal E-bikes, wat doet dit met de veiligheid op de weg?

Toenemende aantal E-bikes, wat doet dit met de veiligheid op de weg?

De lente is weer begonnen en de zon begint weer te schijnen. Dat kan in Nederland maar een ding betekenen, we gaan er weer massaal op uit met de fiets. Tussen al deze fietsen springt er eentje uit en dat is de E-bike. Deze fiets wint de laatste jaren in rap tempo erg aan populariteit.

Uit recent onderzoek van marktonderzoeker GfK, in opdracht van BOVAG en RAI vereniging, blijkt dat afgelopen jaar van elke honderd fietsen die er werden verkocht er 52 een E-bike te zijn. Dit is de eerste keer in Nederland dat er meer E-bikes zijn verkocht dan gewone fietsen. Een van de redenen hiervoor kan zijn is dat voorheen de E-bike vooral populair was onder ouderen, maar tegenwoordig schaffen ook jongeren steeds vaker een E-bike aan. Toch heeft de E-bike ook een andere kant. Hoe veilig is het om met een E-bike op de weg te gaan? Het aantal ongelukken met een E-bike stijgt namelijk in Nederland. Dit heeft vooral te maken met auto’s die de E-bikes te laat ziet aan komen. Of dat de bestuurder van de E-bike veel te hard door bochten en kruispunten gaat.

Ondanks de het stijgende aantal ongelukken zal de E-bike de komende jaren niet meer verdwijnen uit de Nederlandse fietscultuur.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *