De formule van het succes van Antoon

De formule van het succes van Antoon

Het gaat goed met de carrière van Antoon. Hallo, Hotelschool, Tantoe Lekker.. Dat zijn nog maar drie van de zes titels van Antoon die in de top 50 staan. Het komt niet vaak voor dat een artiest zoveel plekken in de top 50 inneemt.  Maar waarom is hij nou zo succesvol? 

 Hij begon op het VWO, maar stopte hiermee en begon aan de Herman Brood Academie. Hij bracht een aantal nummers uit, maar zijn eerste grote hit was hyperventilatie. Het nummer ging viraal op TikTok en werd erg geliefd bij de doelgroep. Vanaf toen ging het alleen maar beter. Zelf zegt hij in een interview met de top 40 dat hij sinds het begin alleen maar aan het pieken is, terwijl succes bij anderen normaal wel schommelt. 

Ilona Buijs, marketingmedewerker bij Tivoli Vredenburg merkte dit succes ook bij de kaartverkoop voor zijn concert aankomende zaterdag. Er was veel enthousiasme vertelt ze, de kaarten waren binnen één dag uitverkocht. Dat gebeurt niet vaak. Ook kregen ze nog berichten of er écht niet nog meer kaarten kwamen. 

 Volgens Jeroen Kant, studiecoördinator artiest Dance bij de Herman Brood Academie, ligt succes aan veel factoren. Antoon noemt hij een getalenteerd artiest, en gedreven. Daarnaast ziet hij ook dat Antoon slimme keuzes maakt, dat moet je ook kunnen. Maar het ligt niet alleen daaraan, je moet af en toe ook een beetje geluk hebben vertelt hij. 

 Jack Spitsers, hoofd van de afdeling pop bij het Amsterdamse Conservatorium, bevestigt dit. Hij benoemt dat Antoon pakkende teksten heeft en daarnaast het goede imago heeft. Hij zou zo je buurjongen kunnen zijn, een boy next door type dus. Of Antoon dit succes behoudt? Dat durft Jack Spitsers niet te zeggen. “Maar je ziet dus blijkbaar wel dat ze een formule hebben dat hij geen eendagsvlieg is.” 

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.