Festivals zijn onderdeel van de Nederlandse cultuur

Festivals zijn onderdeel van de Nederlandse cultuur

Even ontsnappen uit de ‘echte’ wereld en al je zorgen vergeten. Dat is wat de meeste festivalgangers doen op een festival. Het is bekend dat door twee jaar corona, jongeren psychische klachten hebben ontwikkeld. Kwam dat doordat je niet meer naar festivals kon? Dat is lastig te bepalen, maar wellicht heeft dat er wel wat mee te maken.

In deze reportage ga ik in gesprek met Liam de Bel, (Techno) festivalganger. Hoe waren de festivals voor de coronamaatregelen in vergelijking met nu? Heeft hij zelf psychische klachten ervaren door het lange thuis zitten. Ook praat ik met DJ Rūmbērōs over deze periode. Wat doet twee jaar stil zitten met een grote passie, die je bijna niet kan uitvoeren? Zijn de festivals onderdeel geworden van de Nederlandse cultuur nu corona weer voorbij is?

Muziek: DJ Rūmbērōs

Over de auteur

Fenna Monteiro

Ik ben Fenna Monteiro, 22 jaar oud en studeer journalistiek aan de hogeschool in Utrecht. Momenteel zit ik in mijn tweede jaar van de opleiding. Op deze persoonlijke site plaats ik mijn producties. Neem gerust een kijkje! :)

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.