Hype rondom Pokémon kaarten

Hype rondom Pokémon kaarten

Een zeldzame kaart van het kaartenspel Pokémon is afgelopen zondag geveild voor maar liefst 382 duizend euro. Het ging om de Pokémon Charizard die onder veel fans van de franchise een favoriet is. Dat de kaarten zoveel waard zijn hangt sterk af van de conditie, datum van print en welke Pokémon er überhaupt op staat. Ook speelt vraag en aanbod een rol.

Pokémon is van origine een Japans videospel, en is na zijn succes te verzamelen via kaarten. De franchise is momenteel al 25 jaar oud, en is inmiddels wereldwijd bekend. Voornamelijk Pokémon zoals Pikachu en Eevee zijn zeer populair. Dat het franchise zo populair werd in het westen heeft ook deels te maken met de kaarten, omdat mensen graag van verzamelen houden. Daarnaast speelt er ook een gok element in, omdat je de kaarten in pakjes moet kopen. Van tevoren weet je niet zeker welke kaarten erin zitten dus kan het heel goed zijn dat je veel geld uitgeeft aan kaarten die niet heel zeldzaam of veel waard zijn.

Om meer over de zeldzaamheid van de kaarten, en wat de prijs zo omhoogduwt, bezoek ik een Pokémon winkel in Aalten en spreek ik met de winkeleigenaar. Daarnaast spreek ik ook met hoogleraar Steffan Eriksen over de financiele markt eromheen.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.