Fact-check: Intelligente vrouwen zijn vaker en langer single 

Fact-check: Intelligente vrouwen zijn vaker en langer single 

Ben jij een slimmerd? Waarschijnlijk blijf je nog even single – Happinez 

In het artikel van de Happinez staat dat, intelligente vrouwen vaker single zijn of langer single blijven. Zeker als de vrouwen de dertig zijn gepasseerd zijn ze langer single. Ik vraag me erg af of dit waar is. Ik zou graag de volgende claim willen checken: Intelligente vrouwen zijn vaker en langer single.  

In het artikel staan een aantal punten waarom intelligente vrouwen langer single zouden blijven. De eerste reden: Je zoekt niet zomaar iemand. Het zou bij intelligente vrouwen meer om abstractere zaken gaan zoals, een standvastige man en een man vinden die ook intelligent is, zodat je elkaar begrijpt in de communicatie. Dit is een lastig punt en niet snel te vinden.  

 

De tweede reden in het artikel: Je komt ‘m gewoon niet tegen. In je jongere jaren (begin twintig) kom je sneller je ‘eerste’ liefde tegen. De kans dat veel mannen al bezet zijn is groter en als je een hoogopgeleide man wilt er is erg veel concurrentie. De meeste mannen zoeken dan ook eerder een vrouw die minder intelligent is dan zij zelf.  

 

De derde reden zou kunnen zijn: Dat je geen invulling van je leven zoekt. Er zou geen leegte zijn die moet worden opgevuld. Je hebt geleerd het leuk te hebben met jezelf. De vierde reden: je bent blij met je onafhankelijkheid. Je zou met het harde werken een onafhankelijk leven hebben opgebouwd. Als je samen met een partner verder gaat, laat je vaak een deel van je onafhankelijkheid los en zou je, je kwetsbaarder moeten opstellen.  

 

De laatste reden zou zijn: Je hebt geen zin in een date app. Intelligente vrouwen zoeken iemand die echt van toevoegt aan hun leven. De kans dat je iemand tegen komt waarmee het klikt via online daten is minder groot, het vergt doorzettingsvermogen.  

Met de kennis van de bovenstaande punten gaan we op onderzoek uit. Uit een wetenschappelijk onderzoek: (Psychologisch) Afstand doet het hart sneller kloppen: effecten van psychologische afstand en relatieve intelligentie op de aantrekkingskracht van mannen op vrouwen (vertaald uit het Engels). Staat dat zes studies aan kunnen tonen dat bij het evalueren van psychologische verre doelen, mannen een sterkere aantrekkingskracht lieten zien dan vrouwen die meer intelligentie vertoonde dan zij zelf. Als de doelen dichterbij kwamen in een psychologische zin, toonden mannen direct een stuk minder aantrekkingskracht. Deze vrouwen waren hen slimmer af.  

 

Conclusie 

Intelligente vrouwen zoeken een man waar ze mee kunnen communiceren op hetzelfde level. Vrouwen gaan tegenwoordig voor hun carrière, het taboe op carrière maken als vrouw is er nog steeds. Intelligente vrouwen zijn over het algemeen erg content met hun leven en niet afhankelijk. De concurrentie is groot en er zijn meer single vrouwen dan mannen in Nederland. Mannen vallen op intelligente vrouwen, maar zo lang de vrouw maar niet boven de man uitschiet qua kennis. Om terug te komen of de claim ‘intelligente vrouwen zijn vaker en langer single’ klopt. Kunnen we stellen dat deze claim waar is. Al komt dit wel vaker voor bij vrouwen die eind twintig, begin dertig zijn.  

Over de auteur

Fenna Monteiro

Ik ben Fenna Monteiro, 22 jaar oud en studeer journalistiek aan de hogeschool in Utrecht. Momenteel zit ik in mijn tweede jaar van de opleiding. Op deze persoonlijke site plaats ik mijn producties. Neem gerust een kijkje! :)

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *