Gaat de coronapas uit de wet?

Gaat de coronapas uit de wet?

Mirjam Bikker Tweede Kamerlid van de ChristenUnie wil samen met haar partij dat de coronapas uit de wet wordt gehaald. Volgens de CU zou de pas niet meer proportioneel zijn in de huidige situatie. Stel dat de pas weg wordt gehaald uit de wet wat heeft het kabinet voor middelen achter de hand om nieuwe oplevingen van het coronavirus de kop in te drukken?

 

Als het aan Judith Tielen, Tweede Kamerlid van de VVD ligt dan wordt de pas behouden. Er moeten genoeg middelen zijn om eventuele nieuwe varianten te kunnen bestrijden. VVD zal met de CU in debat gaan om de partij van gedachte te veranderen. ”CU wil net als de VVD dat maatregelen effectief zijn. Niemand zit te wachten op een nieuwe lockdown”, aldus Tielen. Dus dat moet voorkomen worden! Of je gevaccineerd bent of niet.

Op dit moment is het leven weer vanouds, maar niet voor de theaters en musea.Veel ouderen zijn nog voorzichtig dus daar moet iets meegedaan worden. Volgens Bina Chirino, van de jongerenafdeling van de ChristenUnie Utrecht is de pas niet de oplossing.  Er moet naar andere oplossingen worden gekeken om mensen weer in de theaters en musea te krijgen.

Uit een onderzoek van onder andere de TU Delft blijkt dat qua coronabeleid het 1G-systeem het meest effectief is. 2G – en 3G-systeem helpt niet zoveel. De ChristenUnie kwam zelf met het idee om het 1G-systeem in te voeren. Ofwel of je gevaccineerd bent of niet, iedereen moet zich negatief laten testen. Het kost veel testcapaciteit en ook meteen veel geld.

Maar als er weer nood aan de man is dan gaat de CU  kijken of het 1G-beleid ingevoerd kan worden. Maar in de huidige situatie zijn er geen extra maatregelen nodig.

 

 

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *